Sánchez inicia la seua visita a Cuba

És el primer president que es reuneix a l'illa des de Felipe González.

Sánchez i Díaz-Canel en una reunió a Nova York
Sánchez i Díaz-Canel en una reunió a Nova York / Arxiu

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha començat la seua visita oficial a Cuba amb una reunió amb el president del Consell d'Estat i del Consell de Ministres del país, Miguel Díaz-Canel, en el Palau de la Revolució.

Des que ho fera Felipe González en 1986, Sánchez, que estarà a l'Havana poc més de 24 hores, s'ha convertit en el primer cap de l'executiu espanyol que viatja oficialment a l'illa, i també el primer europeu a reunir-se amb Díaz-Canel a Cuba des que aquest va arribar al poder l'abril passat.

Seguint el protocol cubà, Sánchez ha dipositat una ofrena floral en la plaça de la Revolució abans de passar revista a les tropes. Després, amb el president Díaz-Canel, ha tingut lloc la firma d'acords entre els dos governs.

Sánchez, que ha viatjat amb els ministres d'Exteriors i d'Indústria, Josep Borrell i Reyes Maroto, ha mantingut una reunió amb Díaz-Canel, mentre que els ministres s'han reunit amb els seus homòlegs.

El que no està en l'agenda és una reunió de Sánchez amb l'expresident i primer secretari del Partit Comunista, Raúl Castro, ni tampoc una roda de premsa conjunta de l'espanyol amb Díaz-Canel.

Divendres, Sánchez posarà el focus en les relacions econòmiques i culturals. Així, té previst un desdejuni de treball amb un centenar d'empresaris espanyols per a conéixer les seues inquietuds i després d'aquesta cita tindrà lloc un fòrum empresarial hispà-cubà en el qual participaran més de 200 representants de tots dos països, amb panells sobre turisme, infraestructures i energies renovables i inversions.

També et pot interessar

stats