Sánchez: “Impulsarem la cultura de la prevenció, amb política urbanística, per a adaptar-nos a la realitat"

Puig actualitzarà el Patricova i el Pativel, que regulen les avingudes i la planificació costanera, per a afrontar el canvi climàtic.

El president del govern, Pedro Sánchez, durant la visita a la platja de Peníscola
El president del govern, Pedro Sánchez, durant la visita a la platja de Peníscola / À Punt Mèdia

El govern espanyol agilitzarà les ajudes als afectats per la borrasca Gloria i impulsarà “una cultura de la prevenció”, que inclourà directrius urbanístiques, per a adaptar-se a la nova realitat que implica el canvi climàtic. Aquests són els dos compromisos que ha transmés el president del govern, Pedro Sánchez, en la seua visita, aquest dissabte, a les localitats de Peníscola i Benicarló, intensament castigades pel temporal de mar

Sánchez ha apuntat que “la realitat climàtica està canviant, el que ens obliga a desenvolupar una cultura de la prevenció que ens ajude a garantir les vides” dels ciutadans que ocupen zones costaneres, com és el cas de nombroses localitats valencianes. Aquesta “cultura de la prevenció” serà un dels assumptes que abordarà la pròxima conferència de presidents, donat que exigirà “la col·laboració de totes les Administracions”. 

Infraestructures que es desfaran en uns mesos

Encara que el cap de l’executiu espanyol no ha detallat a quins aspectes afectaran aquestes iniciatives preventives, ha apuntat que l’urbanisme i el disseny de les ciutats en seran alguns. “Ens haurem de replantejar les infraestructures que construïm. El que no pot ser és que invertim en infraestructures que d’ací a uns mesos es danyaran de nou”, ha afegit Pedro Sánchez. 

El president de la Generalitat, que ha acompanyat Sánchez en la seua visita al Baix Maestrat, també ha destacat la necessitat d’adoptar mesures estructurals, més enllà de les conjunturals per a pal·liar les conseqüències de la borrasca Gloria. Per això, des de Benicarló ha anunciat que s’actualitzarà el Patricova -el pla contra avingudes- i el Pativel -el pla de regulació de la costa- per a mitigar els efectes de futures condicions climatològiques extremes, que “seran permanents en el futur”. 

Restauració dels penya-segats de Benicarló

Per la seua banda, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, s’ha mostrat satisfeta pel compromís dels representants de la Generalitat i el govern central per a impulsar un projecte de restauració dels penya-segats erosionats d’aquest municipi del Baix Maestrat. “La zona nord de Benicarló és d’una gran riquesa paisatgística, però amb l’erosió s’hi posa en perill. Ja m’ha comunicat que el projecte eixirà prompte a exposició pública”, ha puntualitzat l’alcaldessa. 

També et pot interessar

stats