Sánchez i Iglesias presenten un acord de govern “que no deixe ningú arrere”

El líder del PSOE ha demanat a la resta de forces que se sumen al desbloqueig de la investidura.

Imatge de portada: Presentació del programa de govern en el Congrés dels Diputats

Un acord de govern amb la voluntat “d’avançar sense deixar ningú arrere”. Així han presentat el president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, en el Congrés dels Diputats, el seu programa per a un executiu de coalició “progressista” per a quatre anys. 

Sánchez ha assegurat que la legislatura es fonamentarà en el diàleg davant els conflictes i ha demanat a la resta de forces polítiques que se sumen al desbloqueig de la investidura i a un acord que obeeix a la “normalitat institucional”. D’altra banda, ha incidit en la necessitat de fer “política útil” per a afrontar els desafiaments socials, fomentar la igualtat d’oportunitats i millorar la vida de les persones. 

D’altra banda, Iglesias ha destacat que aquest acord acaba amb una dècada perduda per culpa de la crisi econòmica i les retallades per part de la dreta, i aspira a convertir Espanya en un referent a Europa en polítiques socials. “Volem que Espanya siga un referent de modernitat i que oferisca seguretat als sectors socials més vulnerables com la millor vacuna contra el creixement de l’extrema dreta a Europa”, ha manifestat el líder d’Unides Podem. 

També et pot interessar

stats