Sánchez i Iglesias busquen un pacte per a la investidura

El PSOE planteja un govern monocolor amb possibles ministres independents proposats per Unides Podem.

VÍDEO | Sánchez i Iglesias busquen un pacte per a la investidura

Un govern monocolor del Partit Socialista amb possibles ministres independents proposats per Unides Podem. Aquesta és l'oferta que aquest dimarts presentarà en una reunió el president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, al líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

El candidat a la presidència del Govern d’Espanya li presentarà el document programàtic que ha aprovat aquest dilluns l'executiva socialista i que no preveu un govern de coalició. Entre les mesures es contempla eliminar els "aspectes més lesius" de la reforma laboral, dur a terme el blindatge constitucional de les pensions, i fer reformes en matèria d'habitatge.

Segons ha explicat la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, el partit no havia presentat abans aquest document perquè fins ara Iglesias s'havia "negat a parlar d'un acord programàtic". En tot cas, ha insistit en la preferència dels socialistes per un govern "de progrés" amb Unides Podem com a "soci preferent".

Unides Podem insta el PSOE a facilitar un acord

Per la seua banda, la portaveu adjunta de Podem en el Congrés, Ione Belarra, ha instat el PSOE a "moure's" per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez i ha avisat que obstinar-se en contra d'un govern de coalició "no té molt de sentit".

També et pot interessar

stats