Sánchez felicita les tropes a l'exterior i els demana que tornen sans i estalvis

El president ha valorat l'“enorme treball, dedicació i esforç” dels 9.470 militars desplegats en diversos punts del món.

Pedro Sánchez s'ha dirigit a les tropes espanyoles desplegades a l'exterior en una videoconferència
Pedro Sánchez s'ha dirigit a les tropes espanyoles desplegades a l'exterior en una videoconferència / À Punt NTC

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, s'ha dirigit a les tropes espanyoles desplegades a l'exterior, en una videoconferència en la qual els ha agraït la seua contribució a la seguretat d'Europa i d'Espanya. Sánchez ha valorat l'“enorme treball, dedicació i esforç” d'aquests homes i dones, així com el seu “sacrifici, abnegació, vocació de servei i sentit del deure”, valors pels quals són apreciats pels espanyols, ha dit.

Com és tradicional en el matí de la nit de Nadal, el cap de l'executiu, acompanyat de la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha felicitat el Nadal als 9.470 militars desplegats en diversos punts del món, com l'Iraq, l'Afganistan, Colòmbia, Líban, Lituània, la República Centreafricana i, fins i tot, l'Antàrtida.

I ho ha fet en nom del govern i dels “milions d'espanyols que aprecien” la labor d'aquests militars, als quals ha demanat que tornen sans i estalvis. A més, els ha desitjat que prompte puguen estar a casa i dir “missió complida”.

Millorar la seguretat dels països on estan desplegats

Militars que, en paraules de Sánchez, contribueixen a millorar la seguretat en els espais on estan desplegats. “Sou la nostra primera línia de defensa en llocs on està en joc la seguretat d'Europa i, per tant, d'Espanya”.

El cap de l'executiu ha recordat que almenys un terç dels militars ha participat en les diferents missions en les quals col·labora Espanya, amb un alt nivell de preparació, ja que deu dies de desplegament en requereixen trenta d'entrenament previ.

També et pot interessar

stats