Sánchez farà una oferta a cada partit 48 hores després de les eleccions si guanya

Assegura que vol tancar un executiu abans que acabe desembre i proposa una reforma perquè governe la llista més votada.

Sánchez, aquest diumenge a Alcorcón
Sánchez, aquest diumenge a Alcorcón / Angel Diaz (Efe)

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat que si guanya les eleccions del 10 de novembre iniciarà les converses amb tots els partits i els presentarà una proposta de govern "progressista, unit i coherent" per a desbloquejar Espanya. La intenció del president és tancar l'executiu abans que acabe l'any.

El PSOE ha donat a conéixer aquest diumenge el programa que centrarà la campanya electoral. En el document, sota el nom "Pla per a avançar i véncer el bloqueig", es compromet a oferir a les forces polítiques un paquet de pactes d'estat. Reclama que si cap partit té la majoria absoluta, governe la llista més votada, i demana una reforma similar a la del País Basc o Astúries perquè, en el futur, la investidura d'un president del govern quede garantida després de les eleccions i no s'arribe a situacions de bloqueig com l'actual. 

Els acords programàtics que ofereix Sánchez a la resta de formacions se centren en la defensa de la democràcia, la Constitució espanyola i la integritat territorial. També proposa un nou Pacte de Toledo que garantisca, a través d'un blindatge constitucional, el sistema de pensions i que s'actualitzen d’acord amb l'IPC. El compromís amb el finançament autonòmic i local, la lluita contra la despoblació i l'enfortiment dels serveis públics són altres de les qüestions que inclou el programa socialista.

També et pot interessar

stats