Sánchez espera la seua investidura en "poc de temps" després d'acusar a Feijóo de "vendre por"

El president en funcions no ha oferit cap detall de quan preveu que es convoque el debat de la seua investidura, ni s'ha referit a exigències que, com l'amnistia, li estan plantejant els partits secessionistes catalans

Pedro Sánchez durant el ple d'investidura del líder del Partit Popular en el Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez durant el ple d'investidura del líder del Partit Popular al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, confia ser investit en "poc de temps" després del debat de "consumació" de la derrota del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, al qual ha acusat de no haver oferit davant el Congrés cap proposta i de "vendre por i frustració".

Sánchez ha fet les seues primeres declaracions des de l'inici del debat d'investidura de Feijóo en la clausura de la reunió que han celebrat a Madrid els integrants del grup de socialistes i demòcrates en el Parlament Europeu.

S'ha dirigit a tots els assistents per a destacar que podran assistir aquest divendres "en directe", en la segona votació d'investidura del líder del PP, a la "consumació parlamentària de la derrota que va tindre en els comicis del 23 de juliol", malgrat que el PP va ser la força més votada i va obtindre 330.870 vots i 14 diputats més que els socialistes.

Ha afirmat que una de les coses que més li va cridar l'atenció durant el debat d'investidura de Feijóo va ser la seua "falta de projecte polític, de visió futura, d'optimisme i d'esperança". Enfront d'això, ha subratllat que els progressistes han d'oferir esperança, optimisme i tot allò que es contraposa amb l'"amargor que alimenta la dreta".

Sánchez ha destacat davant els representants dels socialistes europeus que Espanya ha tingut el primer govern de coalició progressista en uns anys crucials per al país i per a Europa. Ha afegit que Espanya "es disposa a repetir aquest govern de coalició progressista d'ací a poc temps".

Però no ha oferit cap detall més respecte a quan preveu que es convoque el debat de la seua investidura ni s'ha referit a exigències que, com l'amnistia, li estan plantejant les formacions independentistes catalanes per a donar-li el seu suport imprescindible.

També et pot interessar

stats