Sánchez dona per trencades la negociacions amb Unides Podem

Assegura que Iglesias va rebutjar l'oferta d'incorporar membres de la formació morada al Consell de Ministres.

VÍDEO | Sánchez dona per trencades la negociacions amb Unides Podem

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha donat per trencades les negociacions amb Unides Podem per a la investidura. En una entrevista en la Cadena Ser, ha afirmat que la convocatòria de la consulta de la formació morada a les bases és, en la pràctica, una ruptura de les negociacions. 

Sánchez ha acusat el líder de Podem, Pablo Iglesias, de trencar la negociació per a la investidura de forma "unilateral" en convocar una consulta "trucada" amb què, segons ell, només busca justificar una negativa a la investidura.

El president del govern espanyol en funcions ha confirmat que va oferir a Iglesias ministeris per a "persones qualificades de l'àmbit de Podem". Així mateix, ha recalcat que és la primera vegada que es fa una oferta així en la història de la democràcia, a un partit que, a més, ha sigut el quart en les eleccions.

Sánchez ha considerat que la consulta de Podem és una "mascarada" i "no recull la realitat" perquè no fa constar les propostes que ha fet a Iglesias.

Sorpresa en Podem

Podem s’ha mostrat sorprés després que Sánchez haja donat per trencades les negociacions per a la seua investidura.

La consulta convocada per la formació morada obliga els militants a triar entre un govern de coalició amb membres del partit morat en l'executiu o donar suport a un govern sense la seua presència.

Segons Podem, aquesta consulta "no pot ser una sorpresa", ja que sempre han actuat de la mateixa manera i "les decisions importants estan sota el control de la gent".

Així mateix, la formació morada defensa que es tracta d'un mecanisme que, per "salut democràtica", haurien d'utilitzar també la resta de partits.

També et pot interessar

stats