Sánchez diu que Espanya no es pot parar i necessita un govern al juliol

Adverteix que tots han d'assumir la seua "part de responsabilitat" per a garantir la governabilitat.

VÍDEO | Sánchez diu que Espanya no es pot parar i necessita un govern al juliol

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha assegurat que Espanya “no es pot parar” i “necessita un govern al mes de juliol”. Ha fet una crida als altres partits perquè no bloquegen el PSOE, ja que, segons diu, "és el mateix que bloquejar la voluntat de la majoria expressada en les urnes".

Sánchez ha recalcat que no pensa "especular" pensant en una segona investidura després de l'estiu. A més, ha advertit que tots han d'assumir la seua "part de responsabilitat" per a garantir la governabilitat.

Segons Sánchez, l’executiu central "té per davant l'aprovació dels pressupostos, mesures d'avanços socials, de transició ecològica i de recuperació de drets i llibertats desmantellats" en els anys anteriors amb el PP que no poden esperar.

Després de finalitzar la cimera del G20 a Osaka, Sánchez ha apel·lat a l'estabilitat del país i ha insistit a defendre la seua "proposta raonable i assenyada" de "cooperació" amb Unides Podem.

El líder socialista considera que aquells que aposten pel "no" a la investidura són els que tenen al cap “el plantejament d'una repetició electoral”, perquè saben que "no hi ha alternativa" a un govern socialista.

Sánchez ha admés que ja té pensada la data per a la investidura i que portarà un programa "carregat d'avanços i millores socials, en educació i transició ecològica". A més, ha insistit que vol governar "des de l'esquerra amb polítiques progressistes" que beneficien la "majoria de la societat".

També et pot interessar

stats