Sánchez diu que no defraudarà la societat civil que vol transformar Cuba

La reunió amb empresaris, artistes i periodistes ha sigut l’últim acte del president del govern espanyol a l’illa.

El president Pedro Sánchez amb el president cubà Miguel Díaz Canel

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat, en un missatge en Twitter, que no defraudarà la societat civil que vol transformar Cuba, després de reunir-se amb una quinzena d’empresaris, artistes i periodistes independents cubans.

“El meu govern no els defraudarà. Mai els faltarà el nostre alé per a construir una Cuba moderna amb el suport fraternal d’Espanya”, ha escrit Sánchez. En aquesta reunió, el cap de l’executiu espanyol ha escoltat les seues experiències, i aquests li han expressat que confien que la influència exterior “faça moure Cuba cap a l’obertura”.

Acaba la visita de Sánchez a Cuba

Feia 32 anys que un president espanyol no visitava oficialment Cuba, des que hi va anar Felipe González. El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha acabat la visita a Cuba amb una trobada amb els espanyols residents a l’illa. Ha sigut una visita breu però intensa. La jornada d'aquest divendres ha sigut eminentment econòmica i s'ha centrat en la relació comercial entre Espanya i Cuba.

Sánchez ha desdejunat amb la delegació empresarial que l’acompanya en el viatge i, a continuació, tant ell com el president cubà, Miguel Díaz-Canel, han participat en una reunió del comité de cooperació empresarial dels dos països perquè Espanya té forts interessos comercials a Cuba, especialment en el sector turístic.

Durant la visita, Sánchez no s’ha reunit amb cap persona de la dissidència cubana, però tampoc no s’ha entrevistat amb Raúl Castro, president anterior, que manté el càrrec de secretari general del Partit Comunista de Cuba.

També et pot interessar

stats