Sánchez, disposat a estudiar incorporar ministres independents proposats per Unides Podem

El president del govern espanyol insisteix a rebutjar el govern en coalició: “Espanya no necessita dos governs en un”.

Sánchez, disposat a estudiar incorporar ministres independents proposats per Unides Podem
Sánchez, disposat a estudiar incorporar ministres independents proposats per Unides Podem

El president espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, està disposat a estudiar noms de professionals independents proposats per Unides Podem perquè s’incorporen en el seu gabinet de ministres. Ho ha dit en una entrevista aquest dijous a Telecinco, on ha negat també l’acusació de Pablo Iglesias, en què es queixava que el PSOE està obsessionat per les poltrones i per això “no volen amollar-ne ni mitja”.

Sánchez ha assegurat que els socialistes no tenen cap sentit monopolitzador del poder. De fet, ha avançat que té intenció de formar un Consell de Ministres amb més figures independents que l’actual que està ara en funcions. Tot i això, continua rebutjant un “cogovern” amb la formació morada perquè, al seu parer, Espanya no necessita “dos governs en un”. El president de l’executiu aposta per un govern de “cooperació” que gestione “des de l’esquerra” amb la formació de Pablo Iglesias però que, al mateix temps, no depenga dels partits independentistes.

La setmana que ve Pedro Sánchez té previst iniciar una nova roda de contactes per a buscar suports de cara al debat d’investidura, que se celebrarà els dies 22 i 23 de juliol. Dimarts es reunirà amb Pablo Iglesias i també amb el líder del PP, Pablo Casado. El president de Ciutadans, Albert Rivera, li ha comunicat que no assistirà a la trobada perquè entén que ja li ha deixat clar que no li donaran suport i que vol “liderar l’oposició”.

També et pot interessar

stats