Sánchez digitalitzarà la seua tesi doctoral

El PP se suma a la petició de Ciudatans per a demanar la compareixença del president del govern sobre la seua tesi.

El president del govern ha confirmat que digitalitzarà el seu treball per a evitar la seua citació al Congrés
El president del govern ha confirmat que digitalitzarà el seu treball per a evitar la seua citació al Congrés / Eduardo Parra (Europa Press)

Poc després que el Partit Popular anunciara que se sumarà a la petició de Ciutadans per a demanar la compareixença de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats perquè done explicacions sobre la seua tesi doctoral, el president del govern ha confirmat que digitalitzarà el seu treball per a evitar la seua citació al Congrés. 

Els dubtes sobre l'autoria del treball de Sánchez han elevat la tensió política i han fet créixer l'exigència perquè el faça públic. La biblioteca de la Universitat Camilo José Cela, on es troba depositat el treball, ha ampliat l'horari a causa de la llista d'espera de periodistes que la volen revisar. Fins ara, la tesi només es podia consultar en persona i en paper perquè en la base de dades de TESEO només es podia llegir un breu resum. 

Pedro Sánchez ha eixit hui al pas de les acusacions de plagi i ha anunciat accions legals contra les informacions que així ho asseguren. Diu que és "rotundament fals". A més, l'economista Carlos Ocaña, assessor de l'exministre d'Indústria Miguel Sebastián, ha negat haver elaborat la tesi, tal com han publicat alguns mitjans.

El Partit Popular se suma a la petició de Ciutadans

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha afirmat que el Partit Popular se sumarà a la petició compareixença de Pedro Sánchez feta per Ciutadans. Les dues formacions demanen al president del govern que done explicacions sobre la seua tesi doctoral en el Congrés dels Diputats. Aquest anunci arriba després que diferents mitjans de comunicació hagen publicat informacions que denuncien que el cap de l'executiu nacional va plagiar la seua tesi doctoral i que una altra persona en va redactar una part. 

García Egea ha criticat que Sánchez encara no haja donat la cara i, per això, ha explicat que el PP ha considerat que ha arribat el moment de sol·licitar una compareixença urgent perquè hi haja "màxima transparència".

El secretari general del PP ha demanat que el president done explicacions "com a mínim, les mateixes, tot i que pot ser siga dífici, com Pablo Casado, quan l'acusen d'alguna cosa que no ha fet". 

Segons García Egea, el líder del PP, Pablo Casado, ha donat totes les explicacions necessàries, i ha afegit que Sánchez hauria de "prendre nota".

També et pot interessar

stats