Sánchez destaca que l'acatament de la sentència del ‘procés’ implica "el seu compliment íntegre"

El president del govern espanyol afirma que conclou "un procés judicial exemplar" i es confirma "el naufragi" del projecte independentista.

Foto de portada: El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, aquest dilluns

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha manifestat el respecte i l'acatament de la sentència del ‘procés’ del Tribunal Suprem. "Un acatament que significa el seu compliment íntegre", ha recalcat.

Per a Sánchez, amb aquesta sentència conclou "un procés judicial exemplar", però alhora hui es confirma "el naufragi d'un procés polític que ha fracassat en l’intent d'obtindre un suport intern i un reconeixement internacional". Un procés que, segons el president de l'executiu, "deixa darrere un trist saldo de dolor i enfrontament, de fractura de la convivència a Catalunya".

Una vegada publicada la sentència s'obri una etapa nova. Sánchez ha avançat que en els pròxims dies el govern d'Espanya es mantindrà atent i garantirà la convivència i seguretat i respecte a la legalitat democràtica. "Ho farem amb fermesa democràtica, des de la legalitat, amb proporcionalitat i amb unitat".

Sánchez ha explicat que ningú no és jutjat per les seues idees, sinó per vulnerar tres principis democràtics. Així, ha enumerat que s'han vulnerat els drets de la majoria no independentista i s'ha originat "una fractura de la societat a Catalunya". A més, ha afegit que l'estatut d'autonomia de Catalunya "ha sigut atropellat" i infringit unilateralment per l'independentisme català. I en tercer lloc ha apuntat que la integritat territorial i el principi de sobirania nacional "van ser atracats i amb això els drets i llibertats del conjunt de la societat catalana i espanyola".

Finalment, el president del govern ha manifestat el seu desig que a partir d'ara es puga iniciar una etapa nova en la qual "la tornada a la concòrdia" siga un dels principals pilars de Catalunya.

Sánchez telefonarà a Casado, Rivera i Iglesias per a demanar-los suport 

D'altra banda, el cap de l'executiu en funcions telefonarà aquesta vesprada als líders dels principals partits nacionals, PP, Ciutadans i Unides Podem, amb la finalitat de demanar-los que se situen "del costat del govern" en cas que siga necessari actuar a Catalunya per a gestionar la reacció de l'independentisme a la sentència condemnatòria del 'procés'.

També et pot interessar

stats