Sánchez demana al PP i Cs que s'abstinguen o voten a favor dels pressupostos

El president del govern espanyol reclama la mobilització contra "aquells que troben a faltar una Espanya en blanc i negre".

Pedro Sánchez durant la presentació de la candidatura socialista a la Junta de Castella i Lleó
Pedro Sánchez durant la presentació de la candidatura socialista a la Junta de Castella i Lleó / Twitter de Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat al PP i a Ciutadans que s'abstinguen o que voten a favor dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) del 2019 i els ha criticat per aliar-se "amb la ultradreta". Sánchez ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la candidatura socialista a la Junta de Castella i Lleó, on ha reclamat la mobilització "contra aquells que volen una Espanya en blanc i negre". El cap de l'executiu espanyol ha advertit que "veient el que s’està veient de la dreta, qualsevol dreta passada va ser millor".

"Espanya necessita els pressupostos socials que ha aprovat el govern" ha defensat Sánchez, que ha remarcat les accions compromeses en matèria d'habitatge, dependència i lluita contra la pobresa infantil.

Casado titla Sánchez de "mentider" per dir que governarà fins el 2020

El líder del PP, Pablo Casado, ha titlat aquest diumenge de "mentider" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per afirmar que acabarà la legislatura i, per tant, que continuarà governant fins el 2020. Ho ha fet en un acte a Madrid per a presentar els candidats a les municipals i les autonòmiques. "Tenim al capdavant del govern un mentider", ha afirmat Casado, que ha retret a Sánchez que vullga romandre al govern sense convocar eleccions anticipades.

Podem reclama valentia

Per la seua banda, el candidat de Podem a la presidència de la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, s'ha mostrat convençut que els pressupostos per al 2019 seran aprovats i, per això, ha demanat al president del govern espanyol que siga "valent". Errejón ha dit: "són uns bons pressupostos que comencen a fer justícia social a Espanya, i estic convençut que eixiran avant".

El PDeCAT reuneix l'executiva a Waterloo

Pel que fa als partits catalans, clau en el suport als pressupostos generals de l’Estat, el PDeCAT reuneix aquest dilluns l'executiva del partit a Waterloo, on es troba l'expresident català Carles Puigdemont. L'executiva del PDeCAT es troba dividida entre donar suport, o no, als comptes públics.

El govern basc adverteix del risc d’unes noves eleccions

El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha advertit que convocar eleccions generals en aquest moment "pot desembocar en un govern similar al d'Andalusia" i això no seria bo per al futur de l'estat autonòmic.

També et pot interessar

stats