Sánchez demana a Casado una oposició responsable en assumptes d'estat

El president del PP reclama un front comú contra l'independentisme català i no descarta demanar un nou 155.

Sánchez i Casado mantenen la primera reunió oficial
Sánchez i Casado mantenen la primera reunió oficial / Fernando Alvarado (EFE)

Pedro Sánchez i Pablo Casado s'han reunit per primera vegada aquest dijous enmig d'un clima marcat per les diferències entre els dos interlocutors en assumptes d'estat clau com ara la situació catalana o la immigració. No obstant aixo, tant el president del govern espanyol com el del PP s'han esforçat per tal de remarcar la sintonia generacional existent entre els dos.

La trobada, la primera cita oficial entre els dos dirigents, s'ha allargat i ha superat les tres hores de durada. Damunt la taula, a més de la política migratoria i Catalunya, hi havia tres qüestions més sobre les quals Sánchez busca establir acords d'estat amb el PP: la Unió Europea, la violència de gènere i les infraestructures.

Per això, el president del govern d'Espanya ha demanat per Twitter al líder dels populars que exercisca una oposició "responsable i lleial" en aquestes matèries perquè s'acomplisca l'objectiu comú "d'avançar per Espanya". El president de l'executiu central oferirà aquest divendres la primera roda de premsa oficial al Palau de la Moncloa.

Uns minuts després d'acabar la reunió, Casado ha comparegut davant els mitjans de comunicació en roda de premsa i, a pesar d'haver oferit suport a Sánchez en la defensa de la unitat d'Espanya, les institucions i la Constitució, ha assegurat que el PP exercirà una "oposició ferma" perquè no veu per part del Govern d'Espanya "cap projecte" per al país. 

Reforma del Codi Penal

Per això, el president del PP ha exigit Sánchez fortalesa davant l'independentisme català i ha demanat que es consituïsca un front comú per a defendre Espanya. A més, li ha proposat una reforma del Codi Penal que arreplegue que es castigue la convocatòria d'un referèndum il·legal i ha reiterat que si la Generalitat de Catalunya no canvia el discurs, els populars tornaran a demanar l'aplicació de l'article 155. 

Altres de les reclamacions que el líder dels populars ha traslladat al cap del govern central són la urgent posada en marxa del nou sistema de finançament, que s'incremente la seguretat en les fronteres i que no es faça una política migratòria demagògica. Finalment, li ha manifestat l'oposició del PP a l'acostament dels presos d'ETA al País Basc

Seguidament, ha comparegut a Ferraz la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, que ha emplaçat Casado a demostrar que està disposat a dur a terme una oposició lleial al govern espanyol i ha assenyalat que els socialistes estaran atents per tal de comprovar que aquesta lleialtat manifestada pel president del PP es compleix de forma efectiva. 

També et pot interessar

stats