Sánchez defensa un referèndum per l’autogovern de Catalunya

El president del govern central assegura que el que hi ha en joc “no és la independència, sinó la convivència”.

Pedro Sánchez rep Quim Torra a La Moncloa el mes de juliol
Pedro Sánchez rep Quim Torra a La Moncloa el mes de juliol / Europa Press

El president del govern central, Pedro Sánchez, s’ha mostrat hui partidari de trobar una solució política al repte de l’independentisme català i ha afirmat que la qüestió final ha de ser una votació per l’autogovern i no per la independència.

Pedro Sánchez responia així, durant una entrevista en la Cadena Ser, quan li han preguntat si el president català defensa durant les seues converses que l’única solució és un referèndum. “Sens dubte és un referèndum per l’autogovern, no per l’autodeterminació”, ha aclarit el cap de l’executiu. Així mateix, Sánchez ha assegurat que el que hi ha en joc en aquesta comunitat autònoma “no és la independència, sinó la convivència”.

El president també ha defensat l’article 155 de la Constitució i ha assegurat que es tracta d’un instrument “legítim per a poder tornar a ressituar Catalunya en l’Estatut i en la Constitució”. No obstant això, considera que no s’han produït les circumstàncies per a haver-lo d’aplicar de nou, encara que sí que ha precisat que en el moment en què es produïsquen, “el Govern d’Espanya ho farà”.

Sánchez també s’ha referit al suggeriment que ha realitzat el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, perquè el govern central influïsca en la fiscalia i aconseguisca traure de la presó els líders independentistes. Així mateix, ha afirmat que la fiscalia té reconeguda l’autonomia d’actuació dins de la Constitució i que l’executiu l’ha de respectar.

També et pot interessar

stats