Sánchez defensa la política social i econòmica del govern d'Espanya enfront de la crispació del PP

Aposta per crear una comissió que analitze els canvis que calen en el sistema de salut pública i el productiu davant futures epidèmies.

Pedro Sánchez, durant la sessió de control al govern espanyol en el Congrés
Pedro Sánchez, durant la sessió de control al govern espanyol en el Congrés / Fernando Alvarado (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha contraposat, durant la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés, la política social i econòmica de l'executiu en un cara a cara amb el líder del PP, Pablo Casado, en què els dos s'han acusat de fomentar la crispació i la divisió durant la pandèmia. Sánchez ha defensat els crèdits ICO, l'ingrés mínim vital o les mesures de confinament decretades durant la crisi sanitària enfront del que ha considerat que és una posició contrària a tot el que fa el govern per part del PP, que sols vol desestabilitzar-lo. Durant la sessió, el PP ha mantingut l'actitud crítica i dura amb Sánchez i el seu executiu.

Sánchez també ha explicat que el govern que presideix aposta per una reforma fiscal i per fer créixer l'economia com a forma de reduir la necessitat de rebre prestacions, per exemple la de l'atur. D'altra banda, el president ha apostat per crear en el Congrés una comissió d'avaluació de la Covid-19 que analitze quins canvis cal aplicar en el sistema de salut pública i en el productiu per a millorar la resposta en cas de futures epidèmies. Sánchez ha tornat a mencionar aquesta iniciativa que ja va avançar al març en resposta a una pregunta de Ciutadans.

Vox ha centrat les preguntes en la política fiscal del govern. I la ministra d'Hisensa, María Jesús Montero, ha deixat clar que el l'executiu espanyol no pujarà els impostos a la classe mitjana ni a la treballadora.

També et pot interessar

stats