Sánchez defén les dades econòmiques d'Espanya davant els "profetes de la catàstrofe"

El president anuncia que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts el subsidi per a treballadores de la llar, que l'SMI pujarà al 60% del salari mitjà abans d'acabar la legislatura o la intenció d'ampliar el bo cultural

Sánchez, aquest dilluns, a l'acte amb ciutadans organitzat a la Moncloa
Sánchez, aquest dilluns, a l'acte amb ciutadans organitzat a la Moncloa / Ricardo Rubio

El president del govern ha posat en valor les dades econòmiques d'Espanya, tot i les dificultats existents i la incertesa que viu el món i més concretament Europa per l'impacte en els preus energètics de la crisi d'Ucraïna. Sense eufòria, ha dit, però també sense por. El president ha assegurat que el que diuen les dades és que l'economia espanyola està creixent a un major ritme que la Unió Europea o les principals economies més desenvolupades.

"No podem caure en la por, la desconfiança i el descoratjament", ha subratllat el president, assegurant que Espanya, "quan actua unida", pot "véncer qualsevol prova" i que ara "l'assumpte urgent és protegir la classe mitjana i les seues rendes", ha argumentat durant la inauguració aquest dilluns el curs polític en la Moncloa després del descans estival en un acte en el qual ha rebut mig centenar de ciutadans amb els quals ha intercanviat impressions sobre les previsions i prioritats de l'executiu per als pròxims mesos. Cinc d'aquests ciutadans, de diferents edats i realitats, han traslladat públicament les seues reivindicacions.

Entre les concrecions, el president ha confirmat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts 6 de setembre el reconeixement del subsidi a la desocupació a les empleades de la llar posant així "fi a una injustícia absolutament inacceptable". Sánchez ha reiterat la voluntat del govern espanyol arran d'una de les peticions ciutadanes que s'han sentit aquest dilluns a la Moncloa. La petició ha arribat d'Almudena, una veïna de Tomelloso (Ciudad Real) que ha demanat una "millora de les condicions" d'aquest col·lectiu.

Les dues intervencions a càrrec de dues xiques joves han coincidit en la seua preocupació pel medi ambient i el canvi climàtic, davant el qual han demanat al govern acció per mitigar els efectes abans que siga massa tard.

Sánchez també ha remarcat el seu compromís amb la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) fins a situar-lo en el 60% del salari mitjà abans que finalitze la legislatura i ha garantit la revaloració de les pensions conforme a l'índex de preus al consum (IPC), com s'estableix per llei.

D'altra banda, durant la seua intervenció, ha afirmat que la intenció del govern és la de "prolongar, més enllà del seu actual horitzó legal", iniciatives per als joves com el bo cultural, que s'ha posat en marxa aquest 2022 i que engloba un any.

També et pot interessar

stats