Sánchez convocarà una conferència de presidents autonòmics per a informar sobre l’acord de la UE

La ministra Montero ha avançat després del Consell de Ministres que la reunió tindrà lloc abans que acabe el juliol.

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Chema Moya (Efe)

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, convocarà una conferència de presidents en la qual informarà els líders dels executius autonòmics sobre els acords que s’han aconseguit a la Unió Europea per a la reactivació econòmica després de la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha anunciat la ministra portaveu, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després que els líders europeus aconseguiren un acord per a crear un fons de recuperació de 750.000 milions.

“El president convocarà la conferència de presidents per a mantindre oberta aquesta línia de diàleg que es va iniciar en l’estat d’alarma i per a informar d’aquests avanços que s’han aconseguit a Brussel·les”, ha assenyalat Montero.

Pla de viabilitat a les empreses que demanen un rescat

El govern espanyol ha avançat que qualsevol empresa que sol·licite suport del fons de rescat, dotat amb 10.000 milions, haurà de presentar des d’un primer moment un pla amb la previsió sobre quan tornarà l’ajuda pública, segons ha explicat la ministra portaveu, María Jesús Montero. L’òrgan que decidirà si l’ajuda s’aprova és el consell rector del fons mateix, que es posarà en marxa en un termini de menys de 30 dies.

L’ajuda mínima que una empresa pot sol·licitar són 25 milions d’euros, excepte casos acreditats i justificats, mentre que la quantitat màxima serà la que es considere imprescindible per a reforçar la solvència, però en cap cas una quantia que supere el patrimoni de la companyia al tancament de 2019. A més, l’empresa haurà de tindre la seu social a Espanya i el gruix de l’activitat al país. L’empresa que demane ajuda al fons de rescat no podrà distribuir dividends entre els accionistes i els directius no podran cobrar primes ni cap retribució variable.

La Comunitat Valenciana rebrà 3,4 milions del programa educatiu PROA+

El Consell de Ministres ha aprovat una inversió de 40 milions d’euros per al Programa per a l’Orientació, Avanç i Enriquiment Educatiu, PROA+. Aquest programa vol reforçar el funcionament dels col·legis i garantir la continuïtat de l’educació el pròxim curs 2020-2021 a partir de la situació d’emergència educativa provocada per la pandèmia de la Covid-19. Els fons es distribuiran entre les comunitats autònomes per a atendre l’alumnat més vulnerable. La Comunitat Valenciana rebrà 3,4 milions d’euros.

Els objectius són garantir la continuïtat i l’avanç educatiu de l’alumnat, amb especial atenció als més vulnerables, així com millorar el funcionament dels centres educatius en aquestes condicions especials, de manera que es flexibilitza l’organització i es garanteixen les condicions escolars recomanades per les autoritats sanitàries. Aquestes actuacions inclouen l’adaptació de la programació curricular i l’estímul a la renovació pedagògica inclusiva; l’impuls a les competències docents; reforç escolar personalitzat per a l’alumnat amb necessitats específiques i promoció de la implicació de les famílies per a previndre l’abandó escolar prematur.

També et pot interessar

stats