Sánchez condiciona la legislatura a l'aprovació dels pressupostos

El president del govern central confirma que Espanya votarà no al Brexit si no hi ha canvis respecte de la relació amb Gibraltar.

El president del govern espanyol ha reconegut que la seua prioritat es buscar el consens i tirar endavant els pressupostos generals (PGE) per al 2019
El president del govern espanyol ha reconegut que la seua prioritat es buscar el consens i tirar endavant els pressupostos generals (PGE) per al 2019 / J.J. Guillén (efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que “si l'executiu no aconsegueix el consens necessari per a aprovar els pressupostos generals de l'Estat (PGE), la seua vocació d'intentar arribar a final de legislatura es veurà acurtada". No obstant això, ha assegurat que la seua prioritat és esgotar-la, buscar el consens i tirar endavant els comptes per al 2019.

Sánchez ha intervingut en la inauguració del fòrum empresarial The Spain Summit 2018, organitzat per The Economist a Madrid. En l’acte, Sánchez ha lamentat que PP i Ciutadans no vulguen saber "absolutament res" dels comptes públics i que els partits independentistes plantegen "exigències que no tenen res a veure amb els pressupostos i que són impossibles d'assumir per un president del govern de qualsevol estat democràtic de dret".

El president del govern central ha assegurat que la convocatòria electoral la decidirà "només sobre la base d'un únic objectiu: l'interés general del país". "No ho vaig a fer ni en honor de l'interés del meu partit ni perquè ho indique el meu partit o cap altre", ha emfatitzat.

Respecte de la renúncia del jutge Manuel Marchena a presidir el Consell General de Poder Judicial, Sánchez ha manifestat que la comprén “perquè s’ha posat en entredit la seua professionalitat arran del missatge del portaveu del PP en el Senat”. La seua renúncia demostra, segons Sánchez, “la seua professionalitat", perquè "quan ha vist que es dubtava sobre la seua imparcialitat ha renunciat”.

Sánchez confirma que Espanya votarò 'no' al Brexit

D'altra banda, Sánchez ha advertit que el govern "proeuropeista" d'Espanya votarà no el pròxim 25 de novembre a l'acord del Brexit i la declaració política sobre la relació futura amb el Regne Unit, si no hi ha canvis respecte de la relació amb Gibraltar. "Com a país no podem assumir que el que passe amb Gibraltar en el futur depenga de la negociació del Regne Unit i la Unió Europea, haurà de ser una negociació entre el Regne Unit i Espanya", ha explicat.

Segons Sánchez, el govern espanyol ha oferit fins a quatre opcions al Regne Unit i al negociador europeu per a resoldre aquesta qüestió, però si diumenge l'acord de retirada del Regne Unit i la declaració política del futur es mantenen en els termes actuals, "Espanya votarà que no".

També et pot interessar

stats