Sánchez, sobre la condemna de Chaves i Griñán: "Paguen justos per pecadors"

El president del govern espanyol ha evitat pronunciar-se sobre una “hipotètica” concessió de l'indult

Sánchez durant la cimera hispano-polonesa que s'ha celebrat a Varsòvia
Sánchez, durant la cimera hispano-polonesa de Varsòvia / Mateusz Marek (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha considerat, davant de la condemna dels expresidents de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán pel cas dels ERO a Andalusia, que "estan pagant justos per pecadors".

Sánchez s'ha referit a la situació de tots dos expresidents andalusos en la roda de premsa que ha fet al costat del primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, al final de la cimera hispano-polonesa que s'ha celebrat a Varsòvia.

Després que el Tribunal Suprem va confirmar aquest dimarts la sentència que imposa sis anys de presó a Griñán i nou d'inhabilitació a Chaves pel cas ERO, el cap de l'executiu espanyol ha subratllat que el govern respecta sempre les decisions judicials. Així, ha recordat que la decisió del Tribunal Suprem ha tingut dos vots particulars, no es coneix el contingut de la sentència i, per tant, fins al setembre "no hi haurà una lectura clara de quines són les causes".

Però sí que ha subratllat que Chaves i Griñán van dimitir de les responsabilitats polítiques fa més de cinc anys i no han sigut condemnats i ni tan sols acusats "d'haver-se lucrat o d'haver-se emportat un cèntim d'euro o d'haver finançat irregularment les formacions polítiques".

"Per tant, no va haver-hi enriquiment personal, tampoc va haver-hi finançament de partits polítics i el que sí que va haver-hi van ser dimissions fa més d'un lustre assumint les seues responsabilitats polítiques", ha insistit.

Davant de la possibilitat d'un indult a Griñán, ha assenyalat que això és parlar d'"hipotètics futurs", que respecta els passos que puguen donar les defenses i que garanteix que el govern actuarà sempre en el marc de la llei i col·laborant amb la justícia.

També et pot interessar

stats