Sánchez comunica a Iglesias que no els cedirà els ministeris que exigeixen

El candidat socialista no està disposat a cedir competències en matèria de treball, ni d'hisenda, ni de transició ecòlogica, ni d'igualtat.

Sánchez comunica a Iglesias que no els cedirà els ministeris que exigeixen
Sánchez comunica a Iglesias que no els cedirà els ministeris que exigeixen

Fonts d'Unides Podem han anunciat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha telefonat al líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias i li ha confirmat que no està disposat a oferir competències en matèria de treball, ni d'hisenda, ni de transició ecòlogica, ni d'igualtat. El candidat socialista li ha dit que aquesta és l'última oferta que fa. 

Els socialistes i Unides Podem fa hores que han suspés la negociació després que el PSOE presentara a la coalició liderada per Iglesias la seua última oferta. Fonts d'Unides Podem han assegurat que la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, i el secretari d'acció política i govern de Podem, Pablo Echenique, han parlat per telèfon almenys tres vegades. 

Poques hores abans de la segona ronda de votacions per a investir el candidat socialista com a president, les negociacions continuen en l'aire. Bona prova d'aquesta incertesa és el fet que la portaveu d'Unides Podem, Irene Montero, ha sol·licitat al Congrés poder emetre el seu vot telemàtic fins a cinc minuts abans que comence el ple i la Mesa de la Cambra li ho ha concedit. 

Tot i això, des d'Unides Podem asseguren estar disposats a mantindre una nova reunió per a tractar d'arribar a un acord que permeta l'elecció de Sánchez com a president del Congrés amb majoria simple. Per la seua part, el PSOE ha remarcat que l'oferta presentada hui millora les condicions i per això creuen que ara és hora que la formació d'Iglesias faça un pas avant. 

Mentre arriba o no l'acord, o es produeix la ruptura definitiva, el candidat i líder del PSOE ha convocat l'executiva del seu partit demà de matí abans que s'inicie el ple del Congrés. En aquesta executiva, el Partit Socialista sospesa, en cas que es tanque l'acord, convocar una consulta a la militància perquè s'hi pronuncie. Segons fonts socialistes, podria celebrar-se aquest cap de setmana, posteriorment a la investidura, perquè "no hi ha temps material perquè es faça abans".

També et pot interessar

stats