Sánchez no compareixerà al Senat per la seua tesi doctoral el 23 d'octubre

El Senat veu el president del govern espanyol "en posició de rebel·lia" i torna a demanar-li que comparega.

Pedro Sánchez, en una foto d'arxiu
Pedro Sánchez, en una foto d'arxiu / Europa Press

El govern espanyol ha comunicat a la Junta de Portaveus del Senat que el president Pedro Sánchez no compareixerà en el ple del 23 d'octubre per a parlar exclusivament de la seua tesi doctoral, emparant-se en què el Reglament de la cambra no estableix aquestes compareixences.

El PP, fent valer la seua majoria a la cambra alta, va aprovar la compareixença de Sánchez perquè aquest donara explicacions sobre la seua tesi doctoral, ja que segons els populars hi ha ‘‘sospites de plagi’’ i ‘‘dubtes sobre la seua autoria’’.

El portaveu del PSOE Ander Gil ha explicat que ha explicat que un dels motius pels quals l’executiu ha decidit no acudir al Senat ha sigut el to del PP. “Aquest govern no acudirà ni de la solapa, ni de les orelles ni a ròssec al fangar en què el PP vol convertir aquesta casa", ha dit Gil.

Tot i això,  el portaveu socialista ha assegurat que Pedro Sánchez mantindrà les compareixences mensuals en Ple i que, de fet, el 23 d'octubre ho farà per a respondre a tres preguntes de l'oposició i "tractar temes que importen als ciutadans".

El Senat torna a demanar-li que comparega 

La Mesa del Senat creu que Sánchez s'ha situat "en una posició de rebel·lia" en negar-se a acudir al ple de la cambra per a comparéixer per la seua tesi doctoral, com li exigeix el PP. Així, tornarà a demanar-li que atenga aquesta sol·licitud i també la compareixença en ple sobre la política migratòria.

El president de la institució, Pío García-Escudero, remetrà una carta a Presidència del Govern d’Espanya per a reclamar que Sánchez atenga les dues peticions, aprovades per la Junta de Portaveus del Senat. 

El vicepresident primer de la cambra alta, Pedro Sanz, ha assegurat que la Mesa ha rebut "amb sorpresa" la "insòlita" negativa de Sánchez.

El PP crearà una comissió d’investigació

Per la seua banda, el portaveu del PP, Ignacio Cosidó, ha anunciat la creació d'una comissió d’investigació en el Senat sobre la tesi doctoral del president del govern espanyol si aquest no compareix abans davant del Ple per a tractar aquest assumpte.

Cosidó ha dit que el seu grup manté aquesta sol·licitud i que espera que el president "recapacite" i acudisca al Ple, perquè si no li cridarà a comparèixer en comissió.

"L'objecte serà conèixer la veritat sobre la seua tesi, si ha mentit, si existeix plagi i hi ha un engany al conjunt dels espanyols. D'una forma o una altra vindrà a aquesta càmera sobre la seua tesi doctoral per molt que es resistisca", ha advertit Cosidó.

També et pot interessar

stats