Sánchez i Colau pacten reactivar el conveni de cocapitalitat cultural

L’alcaldessa ofereix Barcelona com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg”.

Imatge de portada: Colau i Sánchez, durant la reunió a l'Ajuntament de Barcelona

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han pactat reactivar el conveni de cocapitalitat cultural i científica de Barcelona subscrit fa una dècada amb l’executiu de Zapatero, i interromput amb els governs del PP.

Sánchez i Colau han signat un acord de col·laboració en matèria social, econòmica, cultural i científica. Aquest inclou, entre altres mesures, que l’Estat destinarà als projectes i infraestructures culturals i científics de la ciutat vora 25,8 milions d’euros, la quantitat que fixava l’últim conveni, de 2010.

El president i l’alcaldessa han analitzat la situació econòmica, social i cultural de la ciutat durant 45 minuts en una reunió en el despatx institucional de l’Ajuntament de Barcelona.

Colau ofereix Barcelona com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg”

Així mateix, Colau ha oferit a Sánchez la ciutat com a “la principal aliada en l’etapa de diàleg” que s’ha obert amb l’executiu de coalició PSOE-Unides Podem.

Sánchez es compromet a actuar en el mercat de l’habitatge de lloguer

Per la seua banda, Sánchez ha afirmat que el seu executiu està “disposat a actuar en el mercat de l’habitatge”, especialment en el lloguer, perquè no siga una “barrera infranquejable” per a la població de Barcelona i d’altres ciutats.

A més, ha subratllat que s’obri una nova etapa per a la política espanyola i la catalana. Així, ha promés que la seua “agenda per al retrobament”, amb les propostes que va entregar a Torra, no serà un simple document, sinó que suposarà l’acció real del govern espanyol. Per això, ha recalcat que, en aquest context, és vital la relació amb la ciutat de Barcelona.

També et pot interessar

stats