Sánchez cita el Botànic com a exemple de govern estable i de confiança

Sánchez: "Els arguments dels que no volen que prospere la moció són els mateixos que vaticinaven una deriva a la Comunitat Valenciana".

Mónica Oltra, Ximo Puig i Antonio Montiel
Mónica Oltra, Ximo Puig i Antonio Montiel / Kai Förstelling (Efe)

El secretari general del PSOE ha fet una al·lusió directa al govern del Botànic en la seua rèplica al portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví. Pedro Sánchez ha assegurat que els arguments d’aquells que no volen que prospere la moció de censura presentada pels socialistes són molt semblants a aquells que alertaven d'una "deriva insostenible" quan PSPV, Compromís i Podem negociaven un pacte a la Comunitat Valenciana. 

Sánchez ha dit que aquells arguments, amb els quals "els mitjans de comunicació i els partits conservadors tractaren d'intoxicar l'opinió pública", han esdevingut falsos i hui els índex de confiança econòmics i empresarials són molt positius. Això demostra, ha dit durant el debat de la moció de censura, "que es pot governar d'una altra manera". 

El líder dels socialistes també ha respost a les exigències del portaveu de Compromís de reformar el model de finançament de l'Estat. Segons ha avançat Sánchez, "no anem a poder resoldre-ho tot, però intentarem fixar les bases perquè eixa actualització del sistema de finançament autonòmic es produïsca com més prompte millor". I ha promés a Baldoví que, en aquest tema, "tractaré d'estar a la altura".

També et pot interessar

stats