Sánchez centra el discurs en l’ocupació, l’emergència climàtica i la lluita contra la desigualtat

El candidat a la investidura considera un "repte fonamental" reformar el sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura.

VÍDEO | Sánchez centra el discurs en l’ocupació, l’emergència climàtica i la lluita contra la desigualtat

El candidat a la investidura, Pedro Sánchez, ha plantejat durant el discurs d’investidura, en què ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, sis grans reptes per a l'acció de govern.

Sánchez ha centrat el discurs en l’ocupació, l’emergència climàtica i la lluita contra la desigualtat. Així mateix, ha fet al·lusió a la revolució digital i a resoldre les tensions territorials en el marc europeu.

Al marge d'aquests grans reptes, ha posat l'accent principalment en l'educació i ha resumit tots aquests projectes en un únic d'aconseguir una nova transformació d'Espanya. Per això, ha demanat "responsabilitat i generositat" a tots els grups polítics. 

Sánchez veu "fonamental" reformar el finançament autonòmic 

Sánchez ha considerat un "repte fonamental" reformar el sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura. La reforma, ha dit, ha de "concretar" les necessitats i els recursos que es requereixen per a enfortir el sistema i així reforçar l'estat de benestar.

El president de l’executiu central en funcions ha considerat que en l'últim any s'han fet "les primeres passes" per a recuperar el "diàleg constant i imprescindible" amb les comunitats autònomes.

Un nou Estatut de Treballadors 

Sánchez, ha promés que durà al Congrés “en el menor temps possible” un nou Estatut dels Treballadors “que tinga com a fonament el paradigma del treball decent de Nacions Unides i la OIT”, sense renunciar tampoc a derogar “aspectes lesius” de l’última reforma laboral.

Així, ha assegurat que la proposta d’aquest nou Estatut dels Treballadors estarà “basada en el diàleg social” i que en aquest la contractació indefinida siga “la forma habitual, ordinària de contractació” i que “proporcione seguretat jurídica a totes les parts”.

Mesures per a “frenar encara més” les pujades abusives dels lloguers

Sánchez ha anunciat que adoptarà mesures per a “frenar encara més” les pujades abusives dels lloguers, ja que considera que no pot ser que l’accés a l’habitatge estiga concebut ara mateix pels joves “com un privilegi i no com un dret”.

“L’accés a l’habitatge és un dels grans problemes d’Espanya i és necessari avançar-hi”, ha remarcat.

Un nou Pacte de Toledo que “salvaguarde” el sistema

A més, el president del govern central en funcions ha reclamat “il·luminar un nou Pacte de Toledo” que “salvaguarde” el sistema públic de pensions.

Per això, ha demanat que es lliguen les pensions a l’IPC, s’elimine el dèficit de la Seguretat Social en cinc anys, es reformule el factor de sostenibilitat conformement amb l’acord de 2011 i s’estudien noves fórmules de finançament per a garantir el sistema.

Regulació de l’eutanàsia

Així mateix, s’ha compromés a impulsar la regulació del dret a l’eutanàsia i a la mort digna. Per això, ha assegurat que el seu executiu impulsarà aquesta regulació defensant el dret a triar “amb llibertat” fins a l’últim minut i a rebre la millor atenció mèdica en aquest tràngol “tan dur”.

També et pot interessar

stats