Sánchez cedeix i reunirà la taula de governs sobre Catalunya el 26 de febrer a La Moncloa

Entre els noms confirmats que hi participaran estan Pablo Iglesias, Carmen Calvo i Manuel Castells.

Sánchez i Torra, en una imatge d'arxiu
Sánchez i Torra, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acceptat la proposta que li ha fet l'homòleg català, Quim Torra, i es reunirà amb ell finalment el dimecres 26 de febrer a la vesprada. Inicialment, la Moncloa havia oferit que la taula de diàleg entre els dos executius es posara en marxa el dilluns 24, però el líder català ho ha rebutjat per motius d'agenda i li ha fet una contraproposta amb cinc possibles dates, entre les quals hi ha la del dia 26.

Serà aleshores quan comence la taula de diàleg entre els governs espanyol i català, un instrument que havia reivindicat Esquerra Republicana de Catalunya amb la condició de donar suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern. Fonts de La Moncloa han confirmat que, a banda del mateix Sánchez i de Torra, participaran en la taula de diàleg els vicepresidents Pablo Iglesias i Carmen Calvo. A més, hi estarà present també el ministre d'Universitats, Manuel Castells, i altres autoritats pendents encara de confirmar.

Sánchez ha defensat que aquesta taula de diàleg començarà amb temes "més fàcils d'acordar" per a afavorir l'avanç de la negociació, que preveu "prolongada i complexa".

"No començarem per les conclusions sinó per les qüestions en les quals puguem estar més d'acord les dues administracions", ha assenyalat el cap del govern espanyol, alhora que ha reiterat que la voluntat del seu executiu és acudir a la trobada amb esperit constructiu i amb "transparència absoluta".

També et pot interessar

stats