Sánchez i Casado es reuneixen a La Moncloa per a parlar de la investidura

La trobada, privada i a petició del cap de l'executiu espanyol, es produeix enmig de la negociació per a formar govern.

Sánchez i Casado, en una imatge d'arxiu
Sánchez i Casado, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del Partit Popular, Pablo Casado, han mantingut aquest matí una reunió a La Moncloa, segons ha confirmat l'agència Efe. La trobada, privada i a petició del cap de l'executiu espanyol, es produeix enmig de les negociacions per a formar govern, que estan encallades pel pols obert entre Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias, qui no rebaixa les pretensions que la formació morada entre en el futur govern. 

Els dos dirigents han parlat de la investidura, però Casado ha insistit que el seu partit no la facilitarà amb l'abstenció del PP. També han conversat sobre Navarra, on Geroa Bai s'ha fet amb la presidència del Parlament gràcies als vots del partit socialista. Per això, el líder popular ha retret Sánchez "la gravetat dels pactes amb Bildu". Altres de les qüestions abordades durant la trobada han sigut la situació a Catalunya i les negociacions sobre el repartiment institucional europeu.

La direcció del PSOE ha confirmat que s'ha produït la trobada entre Sánchez i Casado i que damunt de la taula han estat les institucions comunitàries, les futures cites europees, el G20 i la sessió d'investidura. Sobre això, els socialistes han constatat que les postures dels líders dels dos partits continuen allunyades. 

També et pot interessar

stats