Sánchez i Casado creuen acusacions de no col·laborar per a eixir de la crisi derivada de la Covid-19

El president espanyol li diu a Compromís que ha complit el pacte d'investidura en benefici de la Comunitat Valenciana.

Sánchez i Casado creuen acusacions de no col·laborar per a eixir de la crisi derivada de la Covid-19
Sánchez i Casado creuen acusacions de no col·laborar per a eixir de la crisi derivada de la Covid-19

La sessió de control al govern espanyol d'aquest dimecres ha evidenciat novament l'encreuament de crítiques entre l'executiu i l'oposició, encapçalada pel PP. Tant el líder dels populars, Pablo Casado, com el president del govern, Pedro Sánchez, s'han acusat mútuament de no voler col·laborar per a traure Espanya de la crisi. "La unitat salva vides, empreses i llocs de treball. El PP no vol arribar a cap acord amb el govern. Si vol ajudar, defense els interessos d’Espanya en el fons de recuperació de Brusel·les. Elimine eixe ignominiós informe que ha enviat contra la democràcia espanyola”, ha defensat el president del govern.

Per la seua banda, Casado ha acusat el president de l'executiu de demanar unitat, però rebutjar després la mà: "Li he oferit diversos plans però ni els ha valorat", ha assegurat. “No li vindria mal escoltar un partir que ha gestionat amb èxit dues epidèmies i dues recessions”, ha conclòs el líder del PP.

En el seu torn, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, li ha preguntat a Sánchez si pensa complir l'acord d'investidura amb Compromís. En les últimes setmanes els desacords entre la coalició valencianista a propòsit del repartiment dels fons de reconstrucció per a les autonomies, l'infrafinançament valencià i la gestió de l'ingrés mínim vital s'han anat intensificant, fins al punt que Compromís va votar en contra de les dues últimes pròrrogues de l'estat d'alarma que demanava el govern espanyol. El president Sánchez considera que el seu gabinet no només està complint amb l’acord "sinó que estem fent més del que es va acordar”.

Durant la sessió de control, la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo ha preguntat a la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, per les 17.000 persones mortes durant la Covid-19 que no formen part de l'estadística oficial de morts de la pandèmia. Calvo li ha dit a Álvarez de Toledo que el problema és que el PP no reconeix la legitimitat del govern.

També et pot interessar

stats