Sánchez i Casado busquen acords a pesar de tindre posicions distants sobre Catatunya i la immigració

En la primera reunió entre els dos dirigents, parlaran també sobre la UE, la violència de gènere i les infraestructures.

Pedro Sánchez i Pablo Casado en imatges d'arxiu
Pedro Sánchez i Pablo Casado en imatges d'arxiu / Europa Press

El cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i el president del PP, Pablo Casado, afronten la primera trobada oficial al Palau de la Moncloa amb voluntat d'arribar a acords en els principals assumptes d'Estat. No obstant això, els dos líders arriben a aquesta cita amb posicions distants pel que fa a la crisi territorial a Catalunya o la immigració.

Aquesta reunió, que tindrà lloc a les cinc de la vesprada, es produeix dotze dies després de l'elecció de Casado com a nou líder del PP. En l'orde del dia hi ha cinc assumptes sobre els quals Sánchez vol aconseguir acords d'Estat amb el PP: la Unió Europea, la violència de gènere i les infraestructures, a més de la política migratòria i la crisi catalana. 

A pesar de l'escalada de declaracions entre socialistes i populars en els últims dies, Pedro Sánchez espera que la cita transcórrega en un clima de cordialitat i confia que l'arribada d'un nou líder de l'oposició supose també un nou temps d'acords i enteses.

Per això, el president del govern espanyol recordarà a Casado que el PSOE va exercir una oposició lleial i responsable en assumptes d'Estat, molt especialment pel que fa a Catalunya en els últims mesos.

Per la seua banda, Casado li traslladarà la necessitat que PP i PSOE, en les qüestions importants per a Espanya com ara immigració, política econòmica o política territorial, dialoguen i tracten de mantindre posicions comunes, sempre, segons el dirigent popular, "dins de la responsabilitat".

També et pot interessar

stats