Sánchez, al capdavant d'un un govern "format per diverses veus, però sempre amb una sola paraula"

El president destaca el tarannà dialogant del primer govern de coalició des de la transició.

Sánchez, al capdavant d\'un un govern \"format per diverses veus, però sempre amb una sola paraula\"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat, en una declaració institucional des del Palau de la Moncloa, la composició del nou executiu. Un consell de 22 ministres que segons Sánchez es defineix pel seu marcat caràcter progressista, dialogant i resolutiu.  

El president ha destacat la unitat que caracteritza el primer govern de coalició de l'última etapa democràtica espanyola, “format per diverses veus, però sempre amb una sola paraula”. 

El tarannà dialogant és un altre dels trets que Pedro Sánchez ha subratllat de l'equip humà de la nova formació: "Aquesta ha de ser la legislatura del diàleg. Del diàleg social, territorial i generacional".

Així mateix, el cap del govern central ha aprofitat la declaració institucional per a recordar la seua aposta per moderació i l’acord enfront del clima de crispació. Segons Sánchez, els ciutadans demanen “una Espanya que construeix ponts de col·laboració, i no una Espanya de vetos i ruptures”. 

Respecte a les passades legislatures, destaca el volum de carteres ministerials –que passen de 17 a 22– i, en especial, l’augment de fins a quatre vicepresidències: Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria); Pablo Iglesias (Drets Socials i Agenda 2030); Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital) i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

Segons Sánchez, les quatre vicepresidències corresponen a quatre de les cinc àrees vertebradores de la política del nou executiu, i l'última, Igualtat, “impregnarà totes les carteres”, a més de tindre el seu propi ministeri, al capdavant del qual es troba Irene Montero. 

Sobre l’augment de càrrecs i la creació de nous ministeris, Sánchez també ha assenyalat que el gran repte econòmic al qual s’enfronta el nou govern ha exigit la fragmentació de l’àrea en les carteres de Treball i de Seguretat Social. 

El president ha destacat la paritat d'un govern que, tot i que perd la majoria femenina, atorga alguns dels càrrecs de més rellevància a dones. 

El pròxim dilluns se celebrarà la presa de possessió dels ministres després que hagen promés o jurat els càrrecs davant el rei. Dimarts tindrà lloc el primer Consell de Ministres, amb la primera roda de premsa de Pedro Sánchez des del passat 11 de desembre. 

Sánchez va ser elegit president el passat dimarts 7 de gener en la segona votació d’investidura i va prometre el càrrec el dia següent davant del rei Felip VI al Palau de la Zarzuela.

També et pot interessar

stats