Sánchez i Calviño situen la "plena ocupació" com a objectiu per a la pròxima legislatura

El president del Govern i la ministra d'Economia aspiren a abaixar la taxa d'atur estructural fins al 8%

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al costat de la vicepresidenta primera, Nadia Calviño
El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, al costat de la vicepresidenta primera, Nadia Calviño / Europa Pres

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, s'han marcat com a repte per a la pròxima legislatura aconseguir la plena ocupació, per a la qual aspiren a abaixar la taxa d'atur estructural fins al 8% i reduir la desocupació juvenil i de llarga duració a la meitat dels nivells actuals.

Ha sigut en el marc d'una sessió de treball organitzada pel PSOE en què el president i la vicepresidenta econòmica del Govern han coincidit en aquest objectiu en cas de revalidar després de les eleccions generals.

Aquest atur estructural del qual parlen Calviño i Sánchez fa referència a la desocupació que es genera quan les empreses no poden trobar els empleats i empleades que demanden per canvis en l'estructura econòmica d'una o diverses indústries. És a dir, els ocupadors canvien les necessitats de contractació per motius tecnològics o altres i els treballadors no ajusten les habilitats al mercat.

De la mà dels agents socials

"El nostre objectiu per a la pròxima legislatura ha de ser aconseguir la plena ocupació", ha assegurat Calviño. Això sí, la responsable econòmica ha apuntat que aquestes fites s'aconseguirien "de la mà" dels agents socials per a poder posar en marxa un conjunt de mesures sobre aquest tema.

Més concretament, Calviño s'ha referit a inversions i reformes en el marc del Pla de Recuperació a fi de transformar el teixit productiu i millorar la qualitat de les ocupacions.

Així mateix, la ministra ha subratllat la importància, en aquest treball conjunt amb els agents socials, d'impulsar la formació, la qualificació i la requalificació dels treballadors per a millorar el sistema d'ajust entre oferta i demanda.

També et pot interessar

stats