Sánchez i Calviño aborden amb el magnat Bill Gates el model energètic i el canvi climàtic

El fundador de Microsoft s'ha mostrat interessat a col·laborar amb el govern espanyol en qüestions d'innovació en el sector de l'energia

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el magnat Bill Gates, aquest divendres
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el magnat Bill Gates, aquest divendres / Fernando Calvo (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, s'han reunit aquest divendres a Madrid amb el fundador de Microsoft, Bill Gates, per a debatre sobre els grans reptes globals del futur com són el canvi climàtic, el model energètic, la seguretat alimentària o les pandèmies. 

Gates, retirat de la gestió de Microsoft, es dedica principalment a la filantropia a través de la Fundació Gates. En un comunicat, la Moncloa assenyala que Sánchez i el magnat han coincidit en l'"interés per aprofundir en la col·laboració entre el govern d'Espanya i la Fundació Gates en temes d'innovació en el sector de l'energia". Aquesta cooperació es podria donar en camps com l'acceleració de la transició ecològica, la interconnexió i les xarxes intel·ligents o l'aprofundiment en els vincles entre clima i seguretat.

"En vista als grans reptes globals, hem d'articular respostes ambicioses amb un enfocament inclusiu i de màxima cooperació", ha assegurat Sánchez, a través d'un missatge publicat en el seu perfil de Twitter. Altres temes abordats en la trobada ha sigut la necessitat d'enfortir les estructures multilaterals de cara a futures pandèmies o la donació de vacunes del coronavirus.

El mandatari espanyol i l'empresari ja s'han vist en anteriors ocasions, en què han intercanviat comentaris sobre la necessitat d'implementar la col·laboració per a ajudar els més desfavorits en els reptes que afronta el món.

El 2020, la Fundació Gates va guanyar el Premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional en reconeixement de la labor de difusió de les vacunes i la investigació per a erradicar malalties com la malària.

També et pot interessar

stats