Sánchez fa balanç dels primers 100 dies del govern espanyol

L’acte se celebra després d’una setmana polèmica per les acusacions de plagi de la seua tesi i la venda d’armes a l’Aràbia Saudita.

Pedro Sánchez, durant l'entrevista en La Sexta
Pedro Sánchez, durant l'entrevista en La Sexta

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, fa balanç de la gestió que ha dut a terme el seu executiu quan es compleixen els primers cent dies de govern. En un acte a la Casa d’Amèrica amb el lema "Avancem", i on estaran 15 dels ministres, Sánchez defendrà aquest dilluns, 17 de setembre, la gestió d’aquest període i avançarà alguns dels projectes. La ministra Teresa Ribera no podrà assistir perquè acompanyarà el rei en la inauguració a Catalunya de la 30a edició de Gastech, una fira dedicada al gas natural. Per la seua banda, la ministra Margarita Robles, protagonista d’una de les polèmiques dels primers cent dies de govern per l’anunci de la cancel·lació d’un contracte de venda de bombes a l’Aràbia Saudita, i que finalment s’ha mantingut, no estarà present perquè presidirà, a la mateixa hora, el Consell Superior de l’Exèrcit de l’Aire.

Sánchez ha expressat el seu desig d’esgotar la legislatura a pesar de les dificultats que pot tindre per a aconseguir-ho. En una entrevista aquest diumenge 16 de setembre en La Sexta, el president espanyol ha recordat que només té 84 diputats i que si no hi ha consens, no dubtarà a avançar eleccions: "En el moment en què prime el conflicte, les discrepàncies i no l’acord amb Units Podem, amb els grups catalans o amb el Partit Nacionalista Basc, lògicament, el govern d’Espanya haurà de convocar eleccions".

L’acte a la Casa d’Amèrica se celebra després d’una setmana difícil per a Sánchez per les acusacions de plagi de la seua tesi doctoral publicades en diversos diaris. Sánchez s’ha mostrat ferm en l’argument que ha quedat demostrat que no hi ha hagut cap irregularitat: "Ni hi ha hagut plagi, ni l’ha escrit una tercera persona, ni el tribunal va demostrar un tracte de favor cap a la meua investigació acadèmica. La veritat d’aquesta qüestió és que jo vaig fer la meua tesi i la vaig defendre davant d’un tribunal i que l’he publicada des del primer minut. Insistisc, a través de treballs acadèmics i a través del llibre generalista que vaig publicar posteriorment és com es va donar a conéixer el meu treball acadèmic". Sánchez va assenyalar que presentarà una demanda i no una querella contra els mitjans que han publicat que ha plagiat la seua tesi si no rectifiquen.

En la mateixa entrevista a la cadena La Sexta, Sánchez també ha parlat de la polèmica venda d’armes a l’Aràbia Saudita. El president del govern espanyol ha manifestat que s’han prioritzat els treballs a la zona de Cadis: "La política és materialitzar uns ideals, i tant que sí, però la política també és anteposar o prioritzar temes, i en aquest dilema amb un contracte que ve de l’administració anterior, el que hem fet ha sigut, simplement, entregar (el material). El que he fet ha sigut anteposar els interessos dels treballadors i treballadores de Navantia, i sobretot, els interessos d’una relació diplomàtica, econòmica i comercial amb un tercer país, en aquest cas, l’Aràbia Saudita".

També et pot interessar

stats