Sánchez assegura que el diàleg amb Catalunya no es farà en detriment d’altres territoris

El comité federal del PSOE tanca files al voltant de Sánchez i estén la mà al PP per a pactes estatals.

Pedro Sánchez durant la seua intervenció en el Comité Federal del PSOE EFE
Pedro Sánchez durant la seua intervenció en el Comité Federal del PSOE EFE / Ballesteros

“Superar el conflicte amb Catalunya és fonamental per al govern, però no es farà en detriment d’altres necessitats urgents d’altres comunitats autònomes”, ha assegurat aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el comité federal del PSOE celebrat a Madrid.

Sánchez ha convocat el màxim òrgan del partit per a informar de la marxa del nou govern de coalició i del programa polític que pretén implementar. En la seua intervenció ha sigut molt crític amb la “dreta retrògrada”, però també ha convidat el Partit Popular a sumar-se a la negociació amb Catalunya.

“Una democràcia forta és una democràcia que dialoga. Ací no sobra ningú. Cap llengua, cap cultura, ni a Catalunya ni en cap altre punt d’Espanya. Ni l’oposició, començant pel Partit Popular, a qui estenem la mà perquè se sumen al diàleg social i territorial”, ha dit Sánchez.

El president del govern espanyol ha rebut el suport dels barons socialistes que s’han mostrat convençuts que diàleg i legalitat aniran de la mà en la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya.

El president Ximo Puig, que també ha assistit al comité federal, ha insistit que “la qüestió territorial no és només Catalunya. El problema valencià també existeix, amb un problema d’infrafinançament, infrainversió i deute històric”. “El més important”, ha afegit Puig, “és la convivència entre les persones i això és el que li he demanat al president Sánchez, que és fonamental continuar amb un tarannà obert”.

ERC reivindica la taula de negociació

El Consell Nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya, per la seua banda, ha aprovat aquest dissabte un document on reivindica la taula de negociació entre Catalunya i l'Estat, "com un espai polític necessari a través del qual construir una solució democràtica al conflicte polític". El text també evita fer referència a la figura d'un mediador, proposta que ha rebutjat el govern de Sánchez, sobre la qual han polemitzat les últimes setmanes JxCat i ERC.

També et pot interessar

stats