Sánchez apel·la a perseverar en la lluita contra òmicron quan es compleix un any de l’inici de la vacunació

El president del govern espanyol ha visitat l'illa de La Palma després que s'haja declarat finalitzada l'erupció del volcà

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita l'illa de la Palma
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita l'illa de La Palma / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha apel·lat a perseverar en l'estratègia de l'executiu per a fer front a la pandèmia i la nova variant òmicron quan es compleix un any de la inoculació de les primeres vacunes a Espanya. Sánchez s'ha referit a aquesta efemèride en una declaració durant la seua visita a l'illa de La Palma després de declarar-se finalitzada l'erupció del volcà Cumbre Vieja.

El cap de l’executiu espanyol ha ressaltat la transcendència que començara la vacunació i ha recordat que Araceli, usuària de la residència de Los Olmos de Guadalajara, va ser la primera a rebre una dosi contra la covid-19 a Espanya.

"Amb això comencem a veure el principi de la fi de la pandèmia", ha subratllat Sánchez, que ha elogiat el paper de la ciència, que ha permés que quasi nou de cada deu espanyols tinguen ja la pauta completa de la vacuna. A juí seu, això demostra “l’èxit col·lectiu de l'estratègia de vacunació" i de la unitat institucional.

Després de mostrar-se convençut que continuarà sent-ho, s'ha referit a les conseqüències de la variant òmicron, que ha dit que, d'acord amb la ciència, és altament contagiosa, encara que la gravetat és menor. Un fet que. segons ha dit, es pot comprovar en el nombre d'hospitalitzacions i ingressos en les unitats de vigilància intensiva.

No obstant això, ha fet una crida a la ciutadania espanyola a perseverar en l'estratègia que s’ha seguit fins ara i que ha dit que passa per la vacunació, la protecció personal i la unitat institucional.

També et pot interessar