Sánchez apel·larà en campanya al votant enfadat perquè no s'ha respectat la seua decisió

Ábalos anuncia una campanya "propositiva i austera" i vol un debat a cinc entre els líders dels principals partits.

Reunió de la comissió executiva federal del PSOE
Reunió de la comissió executiva federal del PSOE / @sanchezcastejon (Twitter)

La comissió executiva federal ha celebrat aquest dijous la primera cita després de la constatació de la repetició electoral. La trobada, que ha presidit el secretari general socialista i president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, ha servit per a abordar l'estratègia del partit de cara a les eleccions del 10N, després d'analitzar el fracàs de la negociació amb Podem.

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha explicat que la seua formació "assumeix el nou procés per a aconseguir una mobilització total" amb una campanya "propositiva, allunyada de la confrontació i austera", ja que es redueix el 30% de la despesa.

A més, Ábalos ha dit que vol que en la campanya electoral per al 10 de novembre hi haja debat a cinc entre els líders dels principals partits. També ha informat que el dissabte dia 28 se celebrarà el comité federal, màxim òrgan entre congressos, que donarà el mandat a la comissió de preparar les llistes de les candidatures per al 10N, que pràcticament "seran les mateixes" que el 28 d'abril, excepte aquell candidat que no vulga seguir per haver assumit una altra responsabilitat.

Mobilitzar al votant

El PSOE es capbussa ja en el disseny de la seua estratègia de campanya i, segons avancen fonts socialistes. Sánchez buscarà mobilitzar el votant enfadat i frustrat que veu que no s'ha respectat la seua decisió del 28 d'abril. Es tracta d'un missatge que ja ha començat a moure, quan després de conéixer-se que el rei no proposava cap candidat a la investidura, Sánchez cridava els qui van votar per un govern progressista a perquè "ho diguen encara més clar" perquè la resta de partits atenga la seua voluntat. 

Un missatge que ha replicat ja aquest dijous la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Adriana Lastra, que ha dit que els han “furtat” el resultat de les eleccions i que hi ha hagut una “negació” del resultat electoral, a pesar que han intentat que no fracassara la investidura. La mateixa idea ha repetit la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, que ha dit que “per part del PSOE no ha quedat” l'intent de formar govern; o la ministra d'Hisenda en funcions, María José Montero, que ha assenyalat que la ciutadania va voler que el PSOE governara i "el bloqueig de totes les forces ens ha portat fins ací".

Explotar el victimisme

Sánchez explotarà també en campanya el paper de víctima, un missatge que ja va llançar dimarts, en la qual va constatar la inevitable repetició electoral per culpa, en primer lloc, de l'actitud d'Unides Podem, amb la col·laboració de PP i Ciutadans. El líder socialista es disposa a incidir que, sent ell l’únic president possible, els altres tres grans partits nacionals van impedir, amb la seua actitud, que poguera formar govern.

Confia que la pressió d'unes segones eleccions obligue a facilitar la investidura

El secretari general del PSOE mantindrà la seua estratègia d'oferir als espanyols un govern progressista, però moderat, perquè les enquestes li estan indicant que aquest missatge té gran acceptació entre la majoria de l'opinió pública. A l'entorn del líder confien que la pressió que hi haurà després d'unes segones eleccions facilite al PSOE la formació de govern

D'altra banda, els dirigents socialistes no transmeten una preocupació especial per la possibilitat d'una elevada abstenció en considerar que es tracta d'un element que pot afectar en major mesura Ciutadans i Vox.

També et pot interessar

stats