Sánchez anunciarà mesures després de la sentència del Suprem sobre les hipoteques

El president del govern espanyol s'ha reunit amb el seu equip i ha anunciat que prendrà mesures

El president del govern espanyol Pedro Sánchez reunit aquest dimecres amb els ministres d'Hisenda, Economia i Interior.
El president del govern espanyol Pedro Sánchez reunit aquest dimecres amb els ministres d'Hisenda, Economia i Interior.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareix aquest dimecres per anunciar mesures  després de la sentència del Tribunal Suprem que ha dictaminat que són els clients els que han de pagar el conegut com impost de les hipoteques, segons ha anunciat l'executiu a les xarxes socials 

Sánchez ha anunciat a les xarxes socials que s'ha reunit amb la vicepresidenta Carmen Calvo i el ministres d'Economia, Nadia Calviño, d'Hisenda, María Jesús Montero, i el d'Interior, José Luis Ábalos per abordar les decisions a prendre. 

A primera hora d'aquest dimecres al matí, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha avançat que el govern espanyol farà modificacions legals després de la sentència del Tribunal Suprem que ha dictaminat que són els clients els que han de pagar el conegut com impost de les hipoteques. En declaracions a Ràdio Nacional d'Espanya, Lastra s'ha mostrat convençuda que el govern de Pedro Sánchez prendrà decisions sobre aquest aspecte i ha dit que espera que hi haja "bones notícies" durant el Consell de Ministres d'aquest dijous. 

Podem fa una crida perquè es mobilitzen les persones afectades

Units Podem ha fet una crida aquest dimarts a dur a terme una “gran mobilització cívica” en protesta per la decisió del Tribunal Suprem. La formació liderada per Pablo Iglesias ha denunciat que la “independència” del TS “s’ha posat en dubte després que la sala contenciosa administrativa acordara corregir la secció que va innovar en la doctrina i tornar a la jurisprudència anterior, favorable a les entitats bancàries”.

El secretari general de Podem, s’ha manifestat en Twitter: 

El PSOE i  el PP acaten la decisió, mentre que Ciutadans la qualifica d'incomprensible

El PSOE ha manifestat en les xarxes socials el seu respecte a la sentència del Tribunal Suprem i ha dit que “correspon ara als poders executius i legislatiu examinar i conéixer-ne la motivació”, han assenyalat en un tuit en el compte oficial del partit. D’altra banda, Susana Díaz ha assenyalat que la decisió del TS és una mesura desconcertant, a més de criticar el fet de “posar els interessos de les entitats financeres per davant del dels ciutadans”.

Per la seua banda, el PP ha assegurat que acata la sentència però buscarà l’acord dels grups parlamentaris per a modificar les lleis tributàries  que siguen necessàries. El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha promés que suprimirà els impostos hipotecaris si arriba a la presidència del govern espanyol. 

També, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat la decisió d’incomprensible, i ha utilitzat el seu compte personal per a pronunciar-s’hi. “No es pot sotmetre a aquesta incertesa milions de famílies i oferir aquest espectacle. El poder legislatiu ha de buscar solucions”, ha dit.

Compromís es mobilitzarà divendres contra la sentència del Tribunal Suprem

Compromís es mobilitzarà divendres contra la sentència del Tribunal Suprem

Compromís ha anunciat una mobilització per a divendres a les 19:00 h davant del Palau de Justícia de València contra la decisió del Tribunal Suprem. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha denunciat en el seu compte de Twitter que la resolució del Tribunal Suprem “no decidia sobre si paguen els clients o els bancs. Decidia entre llei o poder econòmic. Guanya la banca, perd la democràcia”.

El partit s’ha manifestat en Twitter en contra de la nova resolució del Tribunal Suprem:

Esquerra Unida, ERC i el PDeCAT critiquen la decisió del Suprem

Esquerra Unida, ERC i el PDeCAT critiquen la decisió del Suprem

El coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, ha lamentat aquesta decisió judicial i ha emfatitzat que es tracta d’una decisió “indignant, lamentable” i “un despropòsit impropi d’una democràcia”. El líder d’EU ha manifestat en el seu compte de Twitter que la majoria del Tribunal Suprem “se situa al seu costat, ratificant que la justícia té un preu i que el sistema està podrit i esgotat”. 

D’altra banda, la diputada d’ERC, Carolina Telechea ha assenyalat en el Congrés que la decisió del Suprem de fer pagar al client aquest impost és un clar exemple que no hi ha separació de poders i que la banca està per damunt de tots. En la seua opinió, la rectificació es deu al fet que “algú va fer una telefonada i va dir que el poder econòmic anava a patir perjudicis, a pesar que la banca ha sigut rescatada amb diners públics”, al mateix temps que ha confiat que els ciutadans puguen recórrer davant dels tribunals europeus.

El PDeCAT ha criticat hui la falta d’independència del poder judicial davant de la nova sentència del Tribunal Suprem sobre l’impost d’actes jurídics documentats vinculat a la hipoteca. La diputada del PDeCAT, Lourdes Ciuró, ha assenyalat en el seu compte de Twitter que demanaran la dimissió immediata del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes.

També et pot interessar

stats