Sánchez anuncia un pla de xoc contra el coronavirus i demana "serenitat"

El govern espanyol elaborarà un informe per a avaluar l'impacte econòmic de l'epidèmia i aprovarà un paquet de mesures.

Pedro Sánchez ha presidit aquest matí la comissió de seguiment del coronavirus
Pedro Sánchez ha presidit aquest matí la comissió de seguiment del coronavirus / Efe
09 de març 2020 - 14:25

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que l'executiu posarà en marxa "com més prompte millor" un pla de xoc contra el coronavirus, encara sense detallar, i ha demanat "unitat, serenitat i estabilitat" per a frenar l'epidèmia.

Sánchez, que ha presidit aquest matí la comissió de seguiment del coronavirus, ha demanat a tota la ciutadania que seguisca "al peu de la lletra" les indicacions que es donen d'aquesta malaltia, com "ja estan fent" les persones majors, i que escolte amb atenció les recomanacions sanitàries de les comunitats autònomes.

Segons ha explicat, el govern espanyol ha basat l'actuació per a gestionar la crisi en quatre criteris: totes les decisions polítiques han de cimentar-se en l'evidència científica; s'adaptaran les mesures a l'evolució de l'epidèmia; coordinació efectiva amb comunitats autònomes, altres països europeus i amb l'Organització Mundial de la Salut; i transparència informativa.

Per la seua banda, la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, ha anunciat que s'elaborarà un informe sobre el coronavirus per a avaluar l'impacte econòmic i ha avançat que el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un paquet de mesures de tipus econòmic per a lluitar contra la crisi sanitària.

Crítiques de l'oposició

Per a l'oposició, l'actuació del cap de l'executiu espanyol no és suficient, i per això li han presentat un paquet de mesures urgents i extraordinàries. El president del PP, Pablo Casado, ha destacat que Sánchez "segueix sense donar la cara" i ha proposat unes mesures que passen, entre altres, per la devolució dels 2.500 milions "que deuen a les comunitats autònomes" o la supressió de "les pujades fiscals". La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha demanat al cap de l'executiu que explique al Congrés l'acció contra la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats