Sánchez anuncia a Mislata 1.200 milions d'euros per a impulsar la formació professional

El president del govern visita el Centre Integrat Públic de Formació Professional d'aquesta localitat de l'Horta Sud

El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la ministra d'Educació posen amb l'alumnat de l'institut d'FP durant la visita
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la ministra d'Educació posen amb l'alumnat de l'institut d'FP durant la visita / Kai Forsterling (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, visita aquest dilluns el Centre Integrat Públic de Formació Professional de Mislata, a l'Horta Sud. Acompanyat per la ministra d'Educació, Pilar Alegría, pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i per la nova consellera d'Educació, Raquel Tamarit, entre altres autoritats, Sánchez ha anunciat una injecció de 1.200 milions d'euros per a impulsar aquesta modalitat formativa. 

El president ha dit que el govern espanyol dedicarà 5.500 milions d’euros a la formació professional. I ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts aprovarà 1.238 milions d’euros extra, dels quals 800 milions se destinaran a la formació de treballadors i empreses i 300 milions a millorar aules, internacionalitzar els alumnes i a incrementar places.

Sánchez ha recordat que els joves pateixen la desigualtat, amb elevades taxes d’atur. I en aquest context ha emfatitzat el compromís del govern espanyol amb l’FP com a ferramenta de lluita contra aquesta desigualtat d’oportunitats. El president ha remarcat la nova llei educativa que canvia els mètodes pedagògics i amb més pressupost (2.000 milions) per a fer viable i impulsar aquesta formació.

El president ha recordat que Espanya necessitarà un 50% de persones amb qualificacions intermèdies, el doble de les que té ara. Per això s’ha aprovat la nova llei d’FP.

Ximo Puig: "l'FP és el futur del nostre país"

Per la seua banda, Puig ha remarcat que l’FP és un gran projecte de país. El president valencià ha dit que cal ajustar l’oferta i la demana i l’FP està omplint un forat fonamental. Puig ha assegurat que a la Comunitat Valenciana s’han incrementat el 2023 amb 5.000 noves places per a formació professional. El president ha anunciat també cinc milions d’euros d’inversió per a l’ampliació del centre de Mislata. “L’FP no és ja l’assignatura pendent, és el futur del nostre país”, ha conclòs Puig.

El govern espanyol considera l'FP una ferramenta fonamental que permetrà millorar l'ocupabilitat dels més joves i que deu facilitar l'acreditació de competències laborals a tres milions de treballadors que no tenen cap títol que demostre la seua especialitat laboral. En aquest context, l'executiu ha impulsat una nova llei orgànica de formació professional, que es va publicar oficialment el passat 31 de març.

I dins aquest marc general, la Comunitat Valenciana té un lloc destacat. La Comunitat Valenciana va incrementar el 2021 la dotació per a accions de formació professional per a l'ocupació en 77 milions d'euros més que un any abans. Quasi la quarta part de les ofertes de treball del territori, el 22,99% concretament, requereixen una titulació de formació professional (FP) de grau superior, mentre que en el 19,90% dels casos les empreses demanen un grau mitjà. Els estudis de l’àrea sanitària i els d’administració són els més sol·licitats als centres valencians, segons dades publicades el passat abril pel Consell.

El cap de l'executiu espanyol i el president de la Generalitat aquest dilluns a Mislata
El cap de l'executiu espanyol i el president de la Generalitat aquest dilluns a Mislata / À Punt NTC

També et pot interessar

stats