Sánchez anuncia que el 39% dels fons europeus per a la recuperació es destinaran a la transició ecològica

El president del govern espanyol detalla també que el pla, articulat en quatre eixos, es compon de 212 mesures, de les quals 110 són inversions i 102, reformes

Sánchez, aquest dimarts, en la seua compareixença
Sánchez, aquest dimarts, en la seua compareixença / E. Parra (Pool)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat aquest dimarts alguns detalls sobre la destinació que donarà el govern als fons europeus que arribaran per a facilitar la recuperació econòmica patida per la pandèmia que el món viu des de fa un poc més d'un any. La transició ecològica, de fet, comptarà amb el 39% dels 70.000 milions previstos en el Pla Europeu per a la Recuperació. El 29% dels fons, igualment, es dedicarà a la transformació digital, el 10,5% a educació i formació i un 7% per a R+D+I, segons ha especificat durant la seua compareixença.

El president del govern espanyol ha assenyalat que el pla, articulat en quatre eixos, es compon de 212 mesures, de les quals 110 són inversions i 102, reformes, amb dos objectius fonamentals: impulsar la recuperació econòmica en el curt termini i reconvertir i transformar l'economia espanyola per a fer-la més competitiva i sostenible.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i a la celebració de la segona reunió de la Comissió Interministerial per a la Recuperació, Transformació i Resiliència, el president ha explicat que aquests fons són l'oportunitat més important per a Espanya "des de l'entrada en la UE".

El pla preveu 13.200 milions d'euros per a abordar una estratègia de mobilitat sostenible; 6.820 milions per a la rehabilitació d'habitatge i regeneració urbana; 4.315 milions per a la modernització de les administracions públiques i atallar la temporalitat que pateixen; 4.060 milions en un pla de digitalització de les pimes; 4.000 milions per a avançar en el 5G, i 3.780 milions en política industrial i en l'estratègia d'economia circular.

També et pot interessar

stats