Sánchez anticipa una legislatura "intensa en diàleg però fructífera en drets i llibertat"

El president del govern en funcions buscarà huit acords d'estat en matèries com l'educació, les pensions, l'habitatge o l'eutanàsia.

Pedro Sánchez ha agraït diverses vegades el suport de la ciutadania espanyola en les últimes eleccions
Pedro Sánchez ha agraït diverses vegades el suport de la ciutadania espanyola en les últimes eleccions / Ballesteros (Efe)

"Intensa en diàleg però fructífera en drets i llibertats". És el pronòstic sobre la XIII legislatura que Pedro Sánchez ha traslladat als diputats, senadors i europarlamentaris socialistes a la Sala Ernest Lluch del Congrés dels Diputats, on ha tingut lloc l'acte de benvinguda que la cúpula del PSOE als càrrecs electes en els passats comicis del 28 d'abril.

El president del govern en funcions ha anticipat la voluntat del pròxim executiu d'arribar a huit acords d'estat: un nou pacte educatiu que supere la LOMQE, un nou estatut dels treballadors i un nou pacte de Toledo que garantisca la sostenibilitat del sistema públic de pensions i la revalorització de les prestacions. A més, el PSOE treballarà per a impulsar una nova llei per a la transició energètica, una "agenda feminista" que inclou entre altres mesures un projecte de llei per a la igualtat salarial d'homes i dones, un pacte per a facilitar el dret a l'habitatge dels joves, i la inclusió de nous drets en el sistema públic de salut: a la mort digna i l'eutanàsia. Sánchez ha tancat l'al·locució amb una última proposta: un nou acord per al finançament autonòmic i dels municipis. 

El líder socialista ha defensat les candidatures de les presidències al Congrés i el Senat de Meritxell Batet i Manuel Cruz, que ha desvinculat del seu origen català. Per a Sánchez, l'elecció s'ha fet perquè "representen el millor del PSOE, el respecte a les institucions i la voluntat indestructible de diàleg i d'arribar a consensos". "Són catalans al servei d'Espanya i espanyols al servei de Catalunya", ha dit. 

Un record per a Rubalcaba

Pedro Sánchez ha agraït diverses vegades el suport de la ciutadania espanyola en les últimes eleccions i ha defensat la faena feta dels 85 diputats socialistes durant els deu mesos de govern precedents a les eleccions, que ha considera fonamental per a la victòria socialista en els comicis, com també el llegat històric del PSOE. 

 "Tenim l'aval d'un partit que representa el millor del país, cosa que es materialitza en projectes polítics i en persones, com algunes que ens han deixat  recentment, com Alfredo Pérez Rubalcaba" ha dit.

També et pot interessar

stats