Sánchez anticipa ajudes "immediates" i un pla de reconstrucció a La Palma

El president del govern espanyol anticipa que el conjunt de l'illa serà declarat zona catastròfica

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Santa Cruz de la Palma
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Santa Cruz de la Palma / Ramón de la Rocha (Efe)
24 de setembre 2021 - 14:21

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres aprovarà ajudes "immediates" per a les persones de La Palma que han perdut les seues cases i la seua manera de vida per l'erupció del volcà Cumbre Vieja. Així mateix, anticipa un pla de reconstrucció de l'illa per a reparar la destrucció causada pel volcà.

En una roda de premsa conjunta amb els presidents de les Illes Canàries i del cabildo de La Palma, Ángel Víctor Torres i Mariano Hernández Zapata, Sánchez ha detallat que l'illa serà declarada íntegrament "zona catastròfica" i que es prendran mesures "ràpides" per a atendre les necessitats d'allotjament, comprar queviures bàsics i restablir les comunicacions, així com un règim específic d'expedients de regulació d'ocupació pensat per a aquesta situació.

A mitjà i llarg termini, quan s'ature l'erupció, Sánchez es proposa escometre un "pla de reconstrucció de La Palma", que s'aplicarà en diversos fronts: des de l'urbanisme i l'habitatge fins a la reconstrucció de carreteres i xarxes de proveïment d'energia i aigua, passant per l'impuls de les renovables a l'illa i la posada en marxa d'un programa de rellançament turístic.

També et pot interessar

stats