Sánchez allarga la reforma del finançament

El president del govern espanyol obri la precampanya electoral a València amb un míting acompanyat de Puig i Ábalos.

Puig i Sánchez, aquest dimecres

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha compromés aquest dimecres a València que la Comunitat Valenciana rebrà els lliuraments a compte abans del 10 de novembre, data de les eleccions generals. Pel que fa al canvi del model de finançament, ha dit que es farà en els pròxims 4 anys de legislatura.

Acompanyat pel ministre de Foment en funcions i secretari d'Organització, el valencià José Luís Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, Pedro Sánchez ha triat València per a donar el tret d'eixida a la precampanya valenciana, quan queda un mes perquè comence la campanya electoral del 10N.

En un míting al complex esportiu de La Petxina, el líder del PSOE ha compartit escenari també amb la vicealcaldessa de la ciutat, la socialista Sandra Gómez. En el seu discurs, el líder socialista ha criticat l'oposició per no aprovar els pressupostos generals de l'Estat, que segons ell garantien el millor finançament per a la Comunitat Valenciana.

A més, ha reivindicat la fórmula socialista per a posar solució a la situació que es viu a Catalunya, basada en una combinació de "llei i diàleg". "Des del primer minut hem defensat que hi havia d'haver llei i diàleg, i per eixe orde. No hi pot haver diàleg sense llei o un diàleg per a retòrcer la llei", ha afirmat. "Aquesta crisi la superarem", ha dit, en referència al conflicte obert pel desafiament independentista i al bloqueig polític que viu Espanya i que és la causa que no s'hagen pogut aprovar els comptes públics.

Ábalos, per la seua banda, s'ha centrat a criticar la dreta i l'ha acusada de fracàs. Sense citar-los expressament, ha llançat una acusació velada en la mateixa línia a Unides Podem, i ha dit que el govern de coalició està cada vegada més a prop. Puig ha posat l'exemple de València com a model de mestissatge polític que funciona.

Tant el president de la Generalitat com Pedro Sánchez han tingut paraules de record per als damnificats per la DANA del Baix Segura.

Protestes per les obres de la V-21

Un grup de persones ha aprofitat la celebració del míting de Sánchez per a protestar per les obres d'ampliació de l'autovia V-21 i el derrocament del Forn de Barraca. De fet, han expulsat de la sala una activista per escridassar el ministre de Foment.

També et pot interessar

stats