Sánchez ajorna al setembre els contactes amb altres partits

El president vol completar abans un pla de govern amb col·lectius socials que presentarà després als partits.

La portaveu de l'executiu espanyol en funcions, Isabel Celaá, aquest divendres
La portaveu de l'executiu espanyol en funcions, Isabel Celaá, aquest divendres / Mariscal (Efe)

Pedro Sánchez no es reunirà tampoc la setmana que ve amb el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias. El president del govern en funcions ha ajornat fins al setembre els contactes amb dirigents d'altres partits, perquè vol acabar de preparar abans un programa polític sobre què s’ha de negociar. 

En paraules de la portaveu de l'executiu espanyol en funcions, Isabel Celaá, el president "té molt clar que vol consolidar un corpus de projecte polític programàtic" sobre el qual buscar suports per a un govern "amb una direcció política única". 

Per a Celaá, la disjuntiva entre un govern de coalició o l’avançament electoral és "un dilema fals" i "hi ha moltes fórmules a més del Govern de coalició que val la pena explorar". 

Preguntada sobre l'última proposta de governabilitat llançada per la formació morada, que el PSOE ha rebutjat, la portaveu del govern espanyol en funcions ha insistit que "hi ha molta desconfiança perquè no resulte possible", però sí unes altres en què el seu partit vol acostar posicions, i que s'han de plasmar en el programa. 

Els terminis

Celaá no ha pogut precisar quins seran els col·lectius socials que veurà el president els pròxims dies. S'espera que siga el PSOE el que els concrete i anuncie. 

Sánchez preveu tindre el programa de govern a punt al final d'agost, per a fer la presentació en públic i començar immediatament una nova ronda amb les forces polítiques. 

El 23 de setembre acaba el termini per a intentar formar govern. Sobre aquesta qüestió, Celaá ha dit que "el temps corre per a tots", en al·lusió al paper de la resta de formacions, alhora que ha recordat que el PSOE es va abstindre el 2016 per a evitar la repetició electoral.

També et pot interessar