Sánchez afirma que complirà l’Estatut basc i que el diàleg vencerà

El president ha insistit que el seu govern assumeix la diversitat com a “principal actiu del país”.

Sánchez participa en un acte de precampanya electoral per a donar suport a la candidata socialista a lehendakari, Idoia Mendia
Sánchez participa en un acte de precampanya electoral per a donar suport a la candidata socialista a lehendakari, Idoia Mendia / Adrián Ruiz de Ferro (Efe)

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu executiu complirà l’Estatut basc i ha subratllat que el diàleg en matèria territorial farà que la concòrdia vença.

Sánchez participa aquest diumenge a Vitòria amb la líder del PSE-EE i candidata a lehendakari, Idoia Mendia, en l’acte de presentació de les candidatures a les eleccions basques del 5 d’abril.

En la seua intervenció, el secretari general del PSOE s’ha referit a la “bretxa” en matèria territorial oberta “per la falta de diàleg i enteniment”.

El socialista ha reivindicat que hi ha una majoria social al País Basc i Espanya que desitja viure en “tolerància, respecte, i integració” enfront de la confrontació que busquen els “extrems”.

Sánchez ha criticat que Feijóo oculte les sigles del PP a Galícia i que a Euskadi el candidat popular, Carlos Iturgaiz, siga “d’un altre segle”.

El president ha insistit que el seu govern assumeix la diversitat com a “principal actiu del país” i s’ha compromés a complir l’Estatut de Gernika a través del traspàs de les competències pendents.

També et pot interessar

stats