Sánchez acusa la dreta d’enfrontar els espanyols per la concentració a Madrid

Torra diu que el “fracàs” de la mobilització “hauria de fer recapacitar el PSOE” per a reprendre el diàleg.

Pedro Sánchez a Santander
Pedro Sánchez a Santander / Pedro Puente Hoyos (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest diumenge “les dretes” d’enfrontar els espanyols per la concentració celebrada a Madrid en què demanen eleccions i censuren la política amb Catalunya, i ha retret als partits convocats, el PP, Ciutadans i Vox, que actuen contra un polític que com a líder de l’oposició va estar “al costat del govern espanyol quan va ser necessari”.

En un acte a Santander, Sánchez ha assegurat que el seu executiu treballa “per la unitat d’Espanya” i per a “unir els espanyols”. “El que faig com a president és resoldre una crisi d’Estat que el PP va contribuir a agreujar”, ha afirmat.

Torra titla de “fracàs” la concentració

Per la seua part, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha afirmat que el “fracàs estrepitós” de la mobilització, en què han participat 45.000 persones, segons les dades de la delegació del govern a Madrid, “hauria de fer recapacitar el PSOE” per a reprendre un diàleg que està encallat per les exigències d’autodeterminació.

Torra ha dit, a través de Twitter, que esperen el PSOE en la mesa de diàleg i ha afegit: “Nosaltres anirem a parlar del dret d’autodeterminació de Catalunya, que és el consens del 80% de la societat catalana”.

També et pot interessar

stats