Salvini acusa Espanya d'afavorir una immigració "fora de control"

Borrell ha retret a Itàlia que fa una política migratòria "a costa de tot Europa".

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini
El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini

El ministre d'Interior italià, Matteo Salvini, ha acusat Espanya d'afavorir una immigració "fora de control", en resposta a una entrevista concedida pel ministre d'Exteriors, Josep Borrell, al diari alemany Handelsblatt. En aquesta entrevista, Borrell retreia a Itàlia que està fent una política migratòria "a costa de tot Europa". 

Així, Salvini ha afirmat: "no respondré als insults per part d'un govern i d'un ministre que afavoreixen una immigració fora de control", i ha afegit que l'executiu italià es preocupa per la seguretat, la cultura i la identitat del poble europeu. 

Borrell, en l'entrevista, ha posat l'accent en el desenvolupament d'una "brutal política d'aïllament" per part d'Itàlia, que, segons ha dit, "ha desviat els fluxos migratoris cap a altres països". 

El debat migratori a la Unió Europa s'ha reactivat arran del cas de l'Aquarius, el vaixell amb 630 migrants a bord que Itàlia i Malta, que mantenen els ports tancats, es negaren a acollir i que finalment va atracar en el port de València

En aquest moment, un vaixell de l'organització espanyola Proactiva Open Arms viatja cap a Algesires amb 87 persones a bord.

També et pot interessar

stats