Salvador: “Amb l’alliberament de l’AP-7 aconseguirem un eix vertebrador del nostre territori”

La titular d'Obres Públiques ha valorat el pla de la Conselleria per a millorar la connectivitat de l’autopista.

Roda de premsa de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador
Roda de premsa de la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador / Europa Press

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha manifestat en Les notícies del matí que amb l’alliberament de l’AP-7, que entrarà en vigor l’1 de gener de 2020, “guanyarem en qualitat, millorarem el nostre servei i aconseguirem un eix vertebrador del nostre territori”.

La consellera ha criticat que la Comunitat Valenciana és la cinquena amb més percentatge de carreteres amb peatge. D’aquesta manera ha assegurat que amb l’alliberament de l’autopista i la millora de les connexions del territori hi hauria una millora de les infraestructures que acabaria befenificiant el turisme. 

A més, Salvador ha valorat el document que va presentar ahir la Conselleria al Ministeri de Foment per a millorar la connectivitat de l’autopista, en el qual es detallen els accessos que es requeriran amb l'alliberament. 

"Hem fet una primera avaluació perquè aquesta és una competència del Ministeri de Foment. Nosaltres vam assumir que si el Govern anterior no donava el pas ho faríem nosaltres per veure quines són les necessitats de connexió”, ha apuntat la consellera. 

Sobre el qüestionament de l’alcalde d’Oliva de l’eficàcia la l’alliberament de l’AP-7, la consellera ha afirmat que aquest sí que es produirà. "La notícia més evident és que el Ministeri ja té el document que li hem presentat", ha afegit Salvador. 

D’altra banda, la titular d’Obres Públiques ha valorat la reunió del Ministre de Foment, José Luis Ábalos, amb la comissària europea de Transports, Violeta Bulc i la visita a Brussel·les del secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira. Salvador ha assegurat que defensaran el caràcter prioritari dels ramals del corredor atlàntic-mediterrani i del corredor cantàbric-mediterrani, ja que no entenen que els excloguen dels mapes europeus. 

També et pot interessar

stats