Salvador Illa abandonarà aquest dimarts el Ministeri de Sanitat per a centrar-se en la campanya catalana

Pedro Sánchez donarà a conéixer la persona substituta el mateix dia, després del Consell de Ministres.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en l'acte de presentació com a candidat
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en l'acte de presentació com a candidat / PSC-PSOE (Efe)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixarà aquest dimarts el ministeri per a centrar-se en la campanya electoral de les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer, segons ha informat la Secretaria d'Estat de Comunicació.

La renúncia es farà efectiva en el Consell de Ministres, després del qual el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, donarà a conéixer la persona que el substitueix. L'endemà, al Palau de la Zarzuela, prendrà possessió del càrrec davant del rei.

El passat 30 de desembre el PSC va anunciar que Salvador Illa rellevaria Miquel Iceta com a candidat en les eleccions catalanes. El mateix Iceta va anticipar el compromís d'Illa de deixar el càrrec abans de començar la campanya electoral del 14F, si es mantenia la data dels comicis. El govern català l'havia retardat per la situació sanitària, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspés l'ajornament cautelarment. Així les coses, la campanya arrancaria aquest mateix divendres 29 de gener.

Aquest mateix dissabte Illa va assegurar que exerciria de candidat "en pocs dies" i que es bolcaria en la tasca "al 101%". "Seré el candidat de la gent que mai s'ha acostat a l'agrupació [socialista], de gent que fa temps que va deixar de votar-nos, de gent que fins i tot mai ens ha votat. Seré el candidat de tota la gent que vol passar pàgina", va assenyalar.

L'enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques publicada el passat dijous, 21 de gener, va situar Illa com l'aspirant a la presidència de la Generalitat favorit i millor valorat pels catalans, que l’aproven amb 5 punts sobre 10.

També et pot interessar

stats